Skip to main content

Mediul de afaceri se schimbă în permanență și devine tot mai competitiv. În aceeași măsură, crește și importanța programelor de formare profesională pentru angajați, precum și accentul care se pune în prezent pe tot ce înseamnă dezvoltare personală și profesională. Devine tot mai necesar să ai profesioniști pregătiți să răspundă provocărilor vremurilor, cu tot mai multe resurse și instrumente de pregătire. De asemenea, programele de formare profesională reprezintă o oportunitate bună de fidelizare a angajaților

Vei putea găsi în acest articol informații utile despre ce este formarea profesională, care este cadrul legal în care este reglementată, care sunt obligațiile angajatorului, precum și care sunt drepturile și obligațiile angajatului. De asemenea, vei afla ce presupune formarea profesională pentru cetățenii străini pe care îi recrutezi pentru firma ta și care sunt obligațiile și drepturile tale ca angajator, precum și cele ale angajaților tăi. 

1. Formarea profesională în firma ta

Orice companie profesionistă și dornică de succes are programe competitive de dezvoltare profesională pentru angajații săi. Indiferent de domeniul de activitate, fie că este o firmă de IT, fie că este una de construcții, o organizație are nevoie de un personal bine pregătit și adaptat vremurilor pe care le trăim.

Personal calificat – Soluția eficientă pentru o afacere de succes

 

1.1. Ce este formarea profesională?

Formarea profesională se referă la pregătirea unui angajat pentru a-l ajuta să dezvolte noi abilități, să rămână la curent cu tendințele actuale specifice domeniului de activitate și să avanseze în carieră. Sunt nenumărate domenii în care angajații necesită o formare profesională continuă, fie că asta înseamnă cursuri de specializare, fie mijloace dedicate pentru alinierea culturii organizaționale. 

Dincolo de educația continuă, dezvoltarea profesională se poate referi la multe tipuri diferite de oportunități educaționale sau de formare relevante pentru munca angajatului. Chiar și atunci când nu este neapărat necesar pentru locul de muncă în sine, mulți profesioniști care doresc să aibă rezultate bune vor căuta acest tip de oportunități de dezvoltare profesională și de învățare.

1.2. Legislație românească pentru formarea profesională

Formarea profesională este reglementată în România în Codul Muncii, titlul VI. Conform actului normativ, formarea profesională are următoarele obiective principale:

  • adaptarea salariatului la cerințele postului sau ale locului de muncă;
  • obținerea unei calificări profesionale;
  • actualizarea cunoștințelor și deprinderilor specifice postului și locului de muncă și perfecționarea pregătirii profesionale pentru ocupația de bază;
  • reconversia profesională determinată de restructurări socioeconomice;
  • dobândirea unor cunoștinte avansate, a unor metode și procedee moderne, necesare pentru realizarea activităților profesionale;
  • prevenirea riscului șomajului;
  • promovarea în muncă și dezvoltarea carierei profesionale.

În ceea ce privește tipologia formării profesionale a salariaţilor, aceasta se poate realiza prin  participarea la cursuri organizate de către angajator sau de către furnizorii de servicii de formare profesională, prin stagii de adaptare profesională la cerinţele postului şi ale locului de muncă sau stagii de practică şi specializare. De asemenea, se poate realiza printr-un program de ucenicie organizată la locul de muncă, prin formare individualizată sau orice alte forme de pregătire convenite între angajator şi salariat.

 

Plan de dezvoltare profesionala - Work Finder

 

2. Formarea profesională pentru cetățenii străini

Dacă faci parte din categoria angajatorilor români care s-a orientat către piața de personal din Asia, atunci ești conștient de faptul că formarea profesională pentru cetățenii străini capătă un plus de atenție pentru partea de integrare culturală. Cum trebuie să-ți gândești, în această situație, programele de formare profesională? 

2.1. Recrutarea de personal din Asia

Una dintre tendințele tot mai clare de pe piața muncii din România din ultimii ani este recrutarea de muncitori din Asia pentru o mulțime de domenii de activitate de la construcții, agricultură, sector auto, până la HoReCa, SPA, bone, asistență și îngrijire. 

Acest lucru se întâmplă datorită faptului că piața românească oferă tot mai puțin personal calificat și necalificat, iar experiențele firmelor cu personalul asiatic sunt peste așteptări. Acest lucru se datorează faptului că muncitorii asiatici sunt motivați să muncească și au un grad ridicat de loialitate față de angajator.

Te ajutăm să angajezi muncitori străini. Solicită o ofertă!

Dacă vrei să angajezi personal din Asia, o agenție de recrutare specializată se poate ocupa de tot ce ține acest proces complex, de la identificarea nevoilor de resurse umane pentru compania ta și selecția angajaților, până la consultanță nelimitată pentru tot procesul de integrare și intrare în producție.

Atunci când ai nevoie de suplimentarea echipei pentru o perioadă limitată de timp, poți să apelezi la o agenție de recrutare care are disponibil serviciul de leasing de personal. În acest fel, nu numai că beneficiezi de angajați trecuți deja prin mai multe procese de recrutare și selecție, dar și de reducerea costurilor și a timpul de finalizare a unui proiect. Prin închirierea de personal din afara Uniunii Europene te poți bucura și de faptul că firma de leasing se ocupă de tot ce ține de pregătirea profesională a acestuia, luând presiunea de pe departamentul tău de HR

Recrutare Personal Filipine - International Work Finder

2.2. Pregătirea profesională a personalului din Asia

Dacă firma ta apelează la personal calificat sau necalificat din Asia, trebuie să ții cont nu doar de pregătirea profesională în sine, ci și de aspecte specifice precum cursurile pentru învățarea limbii engleze și workshopuri interactive în care pot descoperi mai multe lucruri despre cultura românească. Acest tip de suport în pregătirea profesională poate fi acoperit de o agenție de recrutare care se poate ocupa de aceste aspecte astfel încât firma ta să beneficieze de profesioniști pregătiți. 

Mai mult decât atât, asigură-te că apelezi la serviciile unei agenții care recrutează muncitori cu un minim de experiență internațională, obișnuiți cu tot ce presupune munca într-un context internațional. De asemenea, este important de știut faptul că înainte de sosire, personalul asiatic beneficiază de un training de adaptare la cultura românească, precum și la industria în care vor lucra.

3. Care sunt avantajele formării profesionale pentru compania ta?

Organizațiile implicate în dezvoltarea angajaților pot observa beneficiile unor programe de formare profesionale direct în vânzările crescute și în fidelizarea personalului. Formarea și dezvoltarea stimulează implicarea angajaților, iar o forță de muncă mai eficientă, competitivă și implicată este esențială pentru performanța financiară a companiei. 

Formarea profesională este importantă deoarece reprezintă o oportunitate pentru angajați de a-și dezvolta baza de cunoștințe și de a-și îmbunătăți abilitățile pentru a deveni mai eficienți la locul de muncă. În ciuda costului de formare pentru angajați, rentabilitatea investiției este de necontestat dacă este consecventă. Mai mult decât atât, asiaticii care vin pe contracte de 2 ani, dar găsesc un angajator interesat de nevoile lor, vor alege să rămână să muncească la aceeași companie, la finalizarea termenului contractual, ceea ce reprezintă un beneficiu pe termen lung pentru oamenii de afaceri. 

 

Printre avantajele formării profesionale în firma ta se pot menționa:

  • Îmbunătățirea abilităților și cunoștințelor. Programele de formare profesională ajută la îmbunătățirea cunoștințelor și abilităților angajaților pentru a se potrivi cu diferitele schimbări din industrie. Aceste îmbunătățiri vor influența pozitiv productivitatea, ceea ce poate crește profiturile și eficiența unei organizații. Unele dintre lucrurile pe care angajații le pot învăța prin formare includ etica în muncă, relațiile umane și siguranța.
  • Pregătește angajații pentru responsabilități mai mari. Programele de formare pot ajuta, de asemenea, să pregătească angajații care trec în poziții mai mari și își asumă mai multe responsabilități într-o organizație. Aceste programe îi vor ajuta să învețe abilitățile necesare pentru a funcționa eficient în noile lor poziții. 
  • Contribuie la spiritul de echipă. Oferirea acestui tip de oportunități de dezvoltare pentru angajați este cadrul perfect pentru ca în timpul acestor sesiuni de formare profesională să se cunoască mai bine și să lucreze în echipă. Membrii departamentelor din firma ta se pot sprijini unul pe celălalt pentru diverse oportunități de învățare, colaborând cu colegi care au domenii specifice de expertiză.  

Oferă încredere în valoarea angajaților. Programul de formare profesională le arată angajaților că sunt apreciați și integrați în valorile companiei, iar acest lucru nu numai că le va îmbunătății moralul, dar îi va fideliza și motiva pentru a performa.

Formarea unei echipe de succes – trei sfaturi pe care orice lider și manager de proiect trebuie să le ia în calcul

Retenția angajaților este una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă piața de afaceri din țară și nu numai. În ultimii ani s-a observat o schimbare a relației dintre angajatori și angajați, beneficiile jucând un rol tot mai important în procesul de recrutare. 

Tocmai de aceea, una dintre cele mai eficiente modalități prin care o companie își poate mulțumi angajații o poate reprezenta inițiativele de dezvoltare profesională. Indiferent dacă optezi pentru un program intern sau pentru a externaliza procesul de pregătire profesională, asigură-te că este o prioritate pentru firma ta. 

 

Surse foto: Pixabay.com, Pexels.com 

Work Finder te ajută să găsești muncitori potriviți pentru afacerea ta. Contactează-ne!

Contactează-ne