Skip to main content

Leasing de Personal

Sunteți în căutare de flexibilitate și creșterea productivității în resursele umane interne?

La International Work Finder descoperiți soluții complete de muncă temporară cu expertiza. Noi vă ajutăm să gestionați cu succes proiectele organizației dvs. pe termen determinat. Apelează acum pentru a beneficia de serviciile noastre eficiente și personalizate.

Ce înseamnă Leasing de Personal?

Leasingul de personal, cunoscut și sub denumirea de leasing de resurse umane, este un aranjament prin care o companie angajează personal de la o altă companie specializată în furnizarea de servicii de leasing de personal. În acest context, personalul nu este angajat direct de compania care beneficiază de serviciile lor, ci de compania de leasing de personal, care se ocupă de toate aspectele legate de angajare, salarizare, beneficii și conformitate cu reglementările legale.

Leasing si outsourcing de personal

Leasing de Personal – Avantaje

Costuri scăzute pentru Leasing de Personal

Compania nu angajează personal, astfel încât nu trebuie să plătească taxe și impozite aferente unui contract de muncă. Tot ce are de plătit este contractul încheiat cu agenția de recrutare.

Nu ai bătăi de cap

Atunci când proiectul s-a încheiat, transferi toate responsabilitățile și formalitățile necesare în cazul unui contract de muncă (preaviz, concedii, șomaj, bonusuri etc.) către firma de leasing de personal.

Câștigi timp dacă faci Leasing de Personal

Fluctuația de personal este un fenomen în creștere în România, iar companiile investesc foarte mult timp și resurse pentru recrutarea angajaților. Cu soluția leasingului de personal, eviți toate aceste probleme.

Finalizezi proiectele mai rapid

Poți închiria personal pentru o perioadă delimitată de timp, exact cât ai nevoie pentru a-ți duce sarcinile la bun sfârșit.

Acces la specialiști

Leasingul de personal permite companiilor să acceseze experți și specialiști pe termen scurt sau pentru proiecte specifice, fără a fi nevoie să îi angajeze pe termen lung.

Conformitate legală

Compania de leasing de personal este responsabilă pentru asigurarea conformității cu toate reglementările legale și cerințele de muncă, ceea ce reduce riscul pentru compania client.

Etapele procesului de Închiriere Personal

Procesul de închiriere de personal implică mai mulți pași esențiali pentru a asigura că atât compania care închiriază personal, cât și angajații închiriați își ating obiectivele și se conformează reglementărilor legale. Iată un ghid general al pașilor tipici ai acestui proces:

1. Evaluarea nevoilor de personal

 • Identificarea necesităților: Compania client trebuie să determine exact ce tipuri de competențe și câți angajați sunt necesari.
 • Durata și natura contractului: Clarificarea perioadei pentru care este necesar personalul și dacă este nevoie de angajați cu normă întreagă sau parțială.

2. Selectarea firmei de leasing de personal

 

3. Negocierea și semnarea contractului

 • Negocierea termenilor: Stabilirea termenilor și condițiilor contractului, inclusiv salarii, beneficii, durată și condiții de muncă.
 • Semnarea contractului: Formalizarea acordului prin semnarea contractului între compania client și firma de leasing de personal.

4. Procesul de recrutare și selecție

 • Descrierea posturilor: Firma de leasing de personal elaborează și publică anunțurile de angajare.
 • Recrutarea candidaților: Identificarea și atragerea candidaților potriviți.
 • Interviuri și selecție: Desfășurarea interviurilor și selectarea celor mai potriviți candidați pentru posturile disponibile.
 • Verificarea antecedentelor: Verificarea referințelor și a antecedentelor profesionale ale candidaților selectați.

5. Plasarea și integrarea angajaților

 • Plasarea angajaților: Firma de leasing de personal plasează angajații selectați la compania client.
 • Inducția și formarea: Organizarea unor sesiuni de inducție și formare pentru a integra angajații închiriați în cultura și procedurile companiei client.
 • Suport continuu: Firma de leasing de personal oferă suport continuu pentru angajați și gestionează toate aspectele administrative legate de angajare, salarizare și beneficii.

6. Monitorizarea și evaluarea performanței

 • Monitorizarea performanței: Evaluarea periodică a performanței angajaților închiriați pentru a asigura că își îndeplinesc sarcinile conform așteptărilor.
 • Feedback: Comunicarea regulată între compania client și firma de leasing de personal pentru a oferi feedback și a face ajustări dacă este necesar.

7. Finalizarea sau prelungirea contractului

 • Evaluarea necesităților continuare: La finalul perioadei contractuale, compania client evaluează dacă mai este necesar personalul închiriat.
 • Prelungirea contractului: Dacă este necesar, contractul poate fi prelungit sau modificat pentru a se adapta noilor cerințe.
 • Încheierea contractului: Dacă personalul nu mai este necesar, contractul se încheie conform termenilor stabiliți, și firma de leasing de personal gestionează procesul de încetare a colaborării cu angajații respectivi.
International-Work-Finder-leasing-de-personal

Când alegem Leasingul de Personal?

 • Pentru asigurarea necesarului de angajați, peste schema de personal existentă
 • Când este dificil de prognozat evoluția producției sau volumul viitor de muncă, leasingul de personal poate asigura confort și siguranță în privința costurilor de personal
 • Când angajații permanenți nu mai pot face față cerințelor pieței (momente de vârf în activitate)
 • Pentru perioada de probă a unor angajați și/ sau înlocuirea temporară a altora (pentru perioada concediului de maternitate, medical, odihnă, studii)
 • Când firma este în curs de înființare sau nu are entitate legală în România

Leasing de personal - Clienți care au apelat la serviciile noastre

Solicita leasing de personal asiatic

Leasing de personal – Întrebări frecvente

Ce este leasingul de personal?

Leasingul de personal este un aranjament prin care o companie (beneficiar) angajează personal de la o altă companie specializată în furnizarea de resurse umane, numită firma de leasing de personal. Angajații sunt oficial angajați de firma de leasing, dar lucrează pentru compania beneficiar.

Care sunt avantajele leasingului de personal?

Avantajele includ flexibilitate în gestionarea resurselor umane, reducerea costurilor administrative, acces rapid la personal calificat, adaptabilitate la variațiile cererii și conformitate cu reglementările legale.

Cum se calculează costurile pentru leasingul de personal?

Costurile includ salariile angajaților, contribuțiile sociale și fiscale, comisionul firmei de leasing de personal și eventualele costuri suplimentare pentru formare și beneficii.

Cum se selectează o firmă de leasing de personal?

Selectarea se face prin cercetarea firmelor de leasing de personal, solicitarea și compararea ofertelor, evaluarea costurilor și a termenilor contractuali, precum și verificarea reputației și a experienței firmelor respective.

Care sunt obligațiile companiei beneficiar în cadrul unui aranjament de leasing de personal?

Obligațiile includ oferirea unui mediu de lucru sigur și conform cu reglementările legale, coordonarea activităților zilnice ale angajaților închiriați, oferirea de feedback privind performanța și colaborarea cu firma de leasing de personal pentru orice ajustări necesare.

Pot angajații închiriați să fie angajați permanent de compania beneficiar?

Da, în multe cazuri, companiile beneficiari au opțiunea de a angaja permanent angajații închiriați după o anumită perioadă sau la finalul contractului de leasing, în funcție de termenii conveniți cu firma de leasing de personal.