Str. Grigore Manolescu, Nr. 7

International Work Finder are proceduri clare legate de etapele angajării, iar acestea urmează pașii de mai jos:

 1. Semnarea contractului între International Work Finder și client;
 2. Crearea profilului candidatului;
 3. Selecția CV-urilor;
 4. Întocmirea fișei postului și semnarea contractului de angajare conform legislației din țara de origine a angajatului;
 5. Obținerea Avizului de muncă în România;
 6. Expedierea Avizului de muncă în țara de proveniență a angajatului și obținerea vizei de lungă ședere în scop de muncă;
 7. Sosirea angajatului;
 8. Obținerea permisului de ședere temporară în România;
 9. Suport în vederea integrării în cultura românească prin work-shopuri specifice.
 1. Salariul minim nu poate fi mai mic decât salariul minim pe economie din România sau, dacă este cazul, decât salariul stabilit de contractele colective cu caracter obligatoriu în sectorul dumneavoastră de activitate.
 2. Timpul maxim de lucru și perioadele minime de odihnă stabilite de legea română în funcție de domeniul de activitate trebuie respectate.
 3. Sănătatea și siguranța la locul de muncă revin în sarcina dumneavoastră, ca și în cazul unui angajat de naționalitate română.
 4. Condițiile de angajare pentru tineri și femei însărcinate cad, de asemenea, sub incidența legii române și trebuie respectate întocmai.
 5. Discriminarea devine o problemă tot mai acută în societatea zilelor noastre și se pedepsește de către autoritățile române. Vă sfătuim să aveți în vedere egalitatea de tratament între femei și bărbați și alte norme privind prevenirea discriminării, cu atât mai mult cu cât angajatul dumneavoastră nu este cetățean român.

În unele cazuri, angajatorul își asumă costurile ce presupun aducerea în țară a anagajatului străin, precum și costurile cu cazarea pe perioada cât cetățeanul străin lucrează în cadrul companiei angajatoare.

Cheltuielile cu cazarea angajatului străin sunt deductibile. Aceste costuri pot fi suportate și de către cetățeanul străin, dumneavoastră trebuind, în schimb, să îi returnați aceste sume sub formă de indemnizații la salariu dacă v-ați angajat să îi suportați aceste costuri. Totodată, în funcție de tipul de contract negociat, aceste costuri pot cădea doar în sarcina angajatului străin.

Nu există avantaje fiscale pentru aceia dintre dumneavoastră care doriți să angajați cetățeni străini.

În funcție de cerințele companiilor românești care apelează la echipa noastră, asumăm recrutarea angajaților care corespund cel mai bine criteriilor de angajare.

Din experiența noastră, asiaticii învață repede limba română fiindcă au deschidere și dorință de adaptare.

Daca nu gasiti raspunsul dumneavoastra aici nu ezitati sa ne contactati. Echipa noastra de recrutare personal din Asia va sta la dispozitie.

Contacteaza-ne