Skip to main content

Închirierea de personal este potrivită pentru antreprenorii care au nevoie de angajați care să îndeplinească anumite sarcini pentru o perioadă scurtă de timp, mai ales dacă este vorba despre câteva luni. În acest caz, după ce trece perioada respectivă, nu vei mai avea nevoie de serviciile persoanei respective, dar va trebui să te ocupi de toate detaliile legale ce țin de contractul de muncă, ceea ce te poate face să pierzi timp.

Dacă ai nevoie să îndeplinești un proiect sau să faci față unei perioade aglomerate a anului, aceasta este soluția pentru necesitățile tale. Printre domeniile în care această variantă aduce beneficii se numără HoReCa, agricultura, producția și construcțiile. În continuare poți afla mai multe despre avantajele închirierilor de personal și de ce să alegi lucrători din Asia pentru proiectele tale de scurtă durată.

1. De ce este avantajoasă închirierea de personal?

Spre deosebire de angajarea cu contract de muncă, închirierea de personal îți oferă următoarele avantaje:

  • compania care se ocupă de leasingul de personal este cea cu care încheie contract de angajare, persoana care urmează să ocupe o poziție în cadrul companiei tale; această companie de închirieri este cea care trebuie să îndeplinească cerințele legale ce țin de contractul de muncă;
  • poți să prevezi mai ușor costurile anuale, pentru că închirierea are un cost fix stabilit pentru o anumită perioadă;
  • scapi de grijile legate de formarea unui departament de resurse umane solid și eficient;
  • compania de leasing este capabilă să ofere mai multe beneficii angajaților decât o poate face firma la nivel individual, astfel că îi poate atrage pe cei mai buni dintr-un anumit domeniu;
  • nu trebuie să plătești taxe și impozite, ci doar taxa către compania de leasing, care se ocupă și de formalitățile după încheierea activității temporare pentru care aveai nevoie de personal.

 

Trebuie să știi că există și un eventual dezavantaj de care să ții cont când te hotărăști să apelezi la închirierea de personal. Agenția de recrutare și închiriere realizează în întregime procesul de selecție, de aceea este nevoie să fii atent cu ce firmă colaborezi, pentru a avea parte de cei mai buni angajați. 

Unele firme pot să aibă criterii mai puțin solide, ceea ce înseamnă că pot aduce lucrători cu o mai slabă pregătire sau mai puțini serioși. Se poate întâmpla și opusul, ca firma de leasing de personal să fie mai strictă când alege persoanele cu care colaborează decât ai fi tu dacă ai face propria selecție.

De ce este avantajoasa inchirierea de personal

 

2. Când și de ce să apelezi la închirierea de angajați din Asia

Un alt avantaj al închirierilor de personal este și faptul că economisești timpul pe care l-ai fi petrecut făcând angajări sau  căutând oameni pentru posturile rămase libere în urma eventualelor demisii. Acest lucru este important, mai ales în contextul fluctuațiilor de personal din ce în ce mai accentuate în România.

Poți închiria angajați din afara Uniunii Europene pentru a te ocupa de proiectele pe care trebuie să le termini rapid, cu angajați de încredere, apelând la o firmă de leasing de personal.  

Aceasta îți pune la dispoziție lucrători calificați sau necalificați în orice domeniu și industrie, prin colaborarea cu agenții de recrutare din Asia, care pun la dispoziție, la rândul lor, cei mai bine pregătiți și serioși angajați. Înainte de a sosi în România, aceștia trec printr-un proces riguros de selecție, în cadrul căruia sunt analizate motivele pentru care doresc să vină să muncească aici.

Contactează-ne pentru leasing de personalContactează-ne pentru leasing de personal

Pregătirea muncitorilor disponibili pentru închiriere este diversă, astfel că nu există doar  anumite domenii în care este posibil leasingul. Pe lângă îndeplinirea formalităților necesare pentru începerea activității noilor angajați temporari din Asia, firma de leasing de personal îți pune la dispoziție și alte servicii conexe folositoare precum:

  • asigurarea cazării și a mesei muncitorilor;
  • transportul de la cazare către locul desfășurării activității;
  • cursuri de limba română și modalități de integrare a angajaților temporari la noul loc de muncă;
  • consultanță legislativă și sprijin în obținerea unor atestate profesionale, dacă acestea sunt necesare;

 

Cand si de ce sa apelezi la inchirierea de angajati din Asia

Prin urmare, închirierea de personal este o opțiune pe care să nu o treci cu vederea dacă ai proiecte urgente de scurtă durată sau dacă ai nevoie de personal temporar pentru perioadele aglomerate de activitate în cadrul afacerii tale. Poți alege să colaborezi cu o firmă de leasing de personal care îți pune la dispoziție lucrători buni din țări din Asia.

Sursa foto: Pixabay.com

Am recrutat peste 5000 de muncitori pentru România. Avem mulți disponilbili pentru leasing de personal. Apelează-ne!

Contactează-ne