Skip to main content

Topul celor mai bine plătite joburi te va ajuta să îți găsești un loc de muncă potrivit nevoilor tale financiare, dar și calificărilor pe care le ai. De aceea, este extrem de important să te informezi cu privire la locurile de muncă disponibile și la domeniile în care te încadrezi. 

 

 1. Cele mai bine plătite joburi – Clasament TOP 3 

Vrei să știi ce meserii sunt bine plătite în România? Iată un TOP care îți va oferi informațiile necesare despre calificări și venituri!

Medic primar Inginer Aerospațial Front-end Developer
 

DESPRE

Această meserie presupune foarte multă muncă și dedicare. Este un proces lung și solicitant, care necesită până la 12-13 ani de pregătire, primii 6 fiind doar în timpul facultății.  

 

Chiar dacă la începutul carierei, salariul nu este tocmai cel mai atractiv, pe măsură ce avansezi, el va crește considerabil. 

 

Pentru a deveni un medic primar care câștigă bine, trebuie să urmezi cursurile Facultății de Medicină, să promovezi examenele de rezidențiat și de specializare. 

Persoanele care lucrează în acest domeniu sunt responsabile cu designul aeronavelor, sateliților și navetelor spațiale. 

 

De asemenea, testarea prototipurilor, supravegherea construcțiilor și evaluarea lor trebuie asigurată conform principiilor de inginerie. 

 

Pentru a deveni Inginer Aerospațial o persoană trebuie să urmeze cursurile unei Facultăți de Inginerie Aerospațială. 

Pasionații de IT care lucrează în acest domeniu ca front-end Developer se ocupă de conceperea site-urilor și a aplicațiilor web interactive. 

 

Aceștia nu numai că sunt la curent cu nevoile userilor, dar se ocupă și de performanțele și capacitățile paginiilor web pe care le fac. 

 

Dacă vrei să ai un astfel de job, trebuie să cunoști foarte bine limbajele de programare, precum: JavaScript, WordPress, HyperText, Drupal etc. 

 

PLUSURI

este unul dintre cele mai respectabile joburi din lume;

 

oferă satisfacție financiară, dar și personală;

se numără printre cele mai bine plătite meserii din țară la ora actuală;

 

 este un job creativ, care nu te plictisește;

este o carieră potrivită atât pentru freelancing, cât și pentru munca în corporație;
 

MINUSURI

 

chiar dacă se află printre cele mai bine plătite meserii, presupune o dedicare totală și foarte mulți ani de studiu. 

chiar dacă sunt locuri de muncă bine plătite, acest avantaj vine cu riscuri. Este o meserie care implică testarea prototipurilor și cunoașterea procedurilor în caz de pericol. este unul dintre cele mai stresante joburi din industria IT;

 

trebuie să fii o persoană extrem de organizată, pentru a oferi proiectele la timp.

SALARIU aproximativ 150.000 lei pe an de la 62.528 lei la 111.546 lei pe an de la 60.000 lei la 108.000 lei pe an

 

 1.1. Cele mai bine plătite joburi cu studii superioare 

 

Cele mai bănoase meserii sunt acelea în care este necesar să ai o calificare. Acest lucru presupune o licență, master și uneori și un doctorat în domeniu, dar există și job-uri unde un modul, curs sau workshop îți poate oferi o diplomă recunoscută național și internațional. Iată câteva joburi plătite bine în România unde calificarea este necesară. 

 

 • Avocat corporatist

Salariu: de la 99.496 lei la 180.180 lei pe an

Această persoană este un Business Adviser care se ocupă de tot ce înseamnă legislație și parte juridică în cadrul unei companii. Are obiectivul de a consilia și informa firmele despre toate drepturile, dar și responsabilitățile avute. Pentru a ajunge la salariul maxim, trebuie să ai o diplomă obținută de la Facultatea de Drept și multă experiență dobândită în cadrul unei corporații. 

PRO CONTRA
este cea mai bine remunerată ramură a avocaturii; este nevoie de multă practică și publicitate pentru a deveni o persoană cunoscută în domeniu;

 

 • Inginer Petrol și Gaze

Salariu: de la 40.800 lei la 232.800 lei pe an

Industria gazelor naturale și a petrolului este și va fi întotdeauna în continuă dezvoltare, iar inginerii din acest domeniu se bucură de salarii extrem de avantajoase. Aceștia sunt responsabili pentru dezvoltarea tehnologiilor deja existente sau a unora noi, care să extragă gaze și petrol din zăcămintele naturale. Pentru a obține o diplomă de inginer trebuie să urmezi cursurile Facultății de Ingineria Petrolului și Gazelor.

PRO CONTRA
un inginer profesionist poate avea unul dintre cele mai mari salarii din România;

este una dintre cele mai respectabile cariere;

acest loc de muncă implică foarte multe călătorii și cercetări pe teren;

nu este potrivit pentru cei care nu au o bază solidă și multe cunoștințe în științe exacte și matematică, dar nu numai;

 

 • Manager de Resurse Umane

Salariu: de la 42.174 lei la 123.180 lei pe an

Dacă îți place să lucrezi cu oamenii și nu îți este teamă de puțină birocrație, acest job este perfect pentru tine. Te vei ocupa de procesele de recrutare, angajare, interviuri și de comunicarea între departamente sau angajați în cadrul unei companii. Pentru a putea profesa ca Manager HR ai nevoie de o facultate într-un domeniu relevant business-ului.

PRO CONTRA
este una dintre cele mai bine platite meserii din lume;

se potrivește persoanelor extrovertite, cu bune aptitudini de comunicare și mediere;

este o muncă obositoare și nu poți știi niciodată ce persoane întâlnești, dar acest lucru poate fi văzut și ca un plus în experiență;

Munca de HR este mai potrivită femeilor;

 

 1.2. Cele mai bine plătite joburi fără calificare 

Chiar dacă nu ai o facultate într-un domeniu anume, poți să găsești joburi potrivite pentru tine din care să câștigi sume impresionante. Iată top meserii bine plătite și dacă nu ai o calificare. 

 

 • Bucătar în domeniul HoReCa

Salariu: de la 2.172 de lei pana la 5.775 de lei lunar

Un astfel de job va fi întotdeauna căutat, iar cu cât acumulezi mai multă experiență, cu atât salariul va fi unul extrem de bun. Pentru restaurantele cu specific este indicat ca personalul să fie recrutat din acea țară. De exemplu, dacă un local asiatic își dorește să aibă rețete tradiționale, muncitorii asiatici din domeniul HoReCa sunt absolvenți ai unor școli profesionale și sunt foarte bine instruiți. Astfel, cu cât experiența este mai vastă, cu atât salariul va fi mai mare. 

PRO CONTRA
este un job care nu necesită studii superioare de licență; persoanele fără experiență pot să muncească mult timp până să ajungă chefi și să câștige mai bine; 

 

 • Frizer/ Hairstylist

Salariu: de la 1000 de lei până la 5000 de lei pe lună

La fel ca bucătăria, această meserie nu va muri niciodată, pentru că oamenii vor întotdeauna să arate bine. Așadar, dacă te-ai întrebat care sunt cele mai bine plătite joburi unde nu ai nevoie de studii superioare, acesta este răspunsul. Adevărul este că salariile pot varia foarte mult, mai ales că fiecare salon are posibilitatea de a-și stabili propriile prețuri. 

PRO CONTRA
pentru a profesa ai nevoie doar de câteva cursuri de coafor sau frizerie; nu se câștigă foarte mult din ucenicie, ci este indicat să îți deschizi propriul salon

 

 • Mecanic auto

Salariu: de la 1500 de lei până la 2.568 lei pe lună

Precum se întâmplă și în domeniul de beauty, mecanicii au dreptul să își stabilească singuri prețurile. În această meserie nu contează calificarea, pentru că practica vorbește de la sine. Este foarte greu să se găsească mecanici auto, cu pregătire tehnică și experiență în domeniu, pentru care să nu conteze banii, ci binele mașinii. 

PRO CONTRA
în România mecanicii buni sunt la mare căutare; este un job potrivit pentru bărbați și mai puțin pentru femei;

 

 2. Cum aleg un job bine plătit 

 

Atunci când te întrebi ce joburi sunt bine plătite, trebuie să iei în considerare calificările tale și multe alte aspecte pentru a găsi domeniul cel mai potrivit în care să profesezi. Sunt foarte multe lucruri de care ar trebui să ții cont, iar acest articol ți le prezintă mai jos pe cele mai importante!

 

CE OPORTUNITĂȚI ÎȚI OFERĂ – atunci când un loc de muncă îți garantează că te poți dezvolta și avansa în domeniu, înseamnă că este potrivit pentru tine. Dacă ai posibilitatea de a participa la cursuri și workshopuri, să călătorești în interes de serviciu, să te întâlnești cu oameni noi și să îți îmbunătățești calitățile, merită să aplici pentru un interviu. 

 

MEDIUL DE LUCRU – acest factor este unul dintre cele mai importante atunci când cauți locuri de muncă bine plătite. Dacă echipa în care urmează să intri, spațiul de lucru și șefii sunt orientați către succes și tu vei ajunge să ai performanțe bune și un salariu mare. 

 

ÎN FUNCȚIE DE CALIFICĂRILE TALE – Atunci când urmezi cursurile unei facultăți, ai deja o idee despre meseria pe care vrei să o urmezi, dar nu este o regulă. Indiferent de diploma pe care o ai, trebuie să iei în calcul cerințele jobului și ce presupune el mai exact. Chiar și pentru cei fără studii superioare există posibilitatea de a fi recrutați în domenii bănoase. 

 

ÎN FUNCȚIE DE AVANTAJELE OFERITE – este important să cauți un loc de muncă ce îți poate oferi o asigurare de pensie, de sănătate și care ține cont de prevederile legale. De asemenea, team-building-urile, concediile, voucherele de vacanță și alte beneficii de acest fel sunt caracteristice unei companii serioase, care investește în bunăstarea angajaților. 

 

SALARIUL – nu în ultimul rând, salariul net pe care îl vei lua este cel mai important. Acesta ar trebui să îți satisfacă nevoile primare, precum: mâncare și plata facturilor, dar să îți permită și să economisești.

 

 3. Calificările necesare pentru cele mai bine plătite joburi 

 

Indiferent că vrei să îți găsești un job full time sau part time bine plătit, trebuie să iei în considerare calificările pe care le ai și ce ai mai putea îmbunătății la tine. Locurile de muncă precum medic, avocat, notar, inginer etc. vor presupune întotdeauna o diplomă de licență, master și/sau doctorat pe care trebuie să o deții. 

 

Totuși, muncitorii necalificați sunt la fel de căutați, pentru că foarte multe meserii încep să dispară din lipsa forței de muncă. Astfel, un business poate să apeleze la companiile care te ajută să îți găsești muncitori calificați sau necalificați din Asia din diferite domenii:

 

 • construcții;
 • HoReCa;
 • agricultură;
 • producție;
 • curățenie/menaj;
 • FMCG;
 • SPA;
 • asistență/îngrijire;
 • bone; etc. 

 

Atunci când nu ai o diplomă, cel mai important este să fii bun în practică. Doar în acest fel vei putea să te diferențiezi de competiție și să ai succesul mult visat. Cu cât popularitatea ta este mai mare, cu atât veniturile vor fi mai bune. 

Așadar, acestea sunt cele mai bine plătite joburi cu și fără experiență. Atunci când cauți să aplici la un interviu, ia în considerare informațiile și sfaturile de mai sus și apelează la companiile care te ajută să îți găsești un loc de muncă. 

 

Sursa foto: pexels.com

Întrebări și răspunsuri frecvente despre cele mai bine plătite joburi

 

Î: Ce trebuie să fac pentru a fi plătit din ce în ce mai bine?

R: Încearcă să fii mereu perseverent și să ieși în evidență cu idei noi și o atitudine pozitivă. 

 

Î: Cum îmi găsesc un job dacă nu am studii superioare ?

R: Meseriile unde nu ai nevoie de studii superioare sunt: bucătar, ospătar, frizer, agent de vânzări, agent imobiliar, mecanic auto, stivuitorist, etc. 

 

Î: Dacă sunt imigrant cum îmi găsesc un loc de muncă în România?

R: Cel mai sigur este să apelezi la o companie care se ocupă cu recrutarea personalului asiatic, care îți va oferi viza de lungă ședere în scop de muncă.

 

Î: În cazul în care am un business pot apela la personal străin?

R: Desigur. În România forța de muncă pentru meseriile primare s-a diminuat extrem de mult. O firmă care se ocupă de recrutare a forței de muncă din Asia te va ajuta să îți găsești personalul potrivit pentru tine. 

 

Î: Cum pot avea o meserie bine plătită chiar și fără studii superioare?

R: Apelează la cursurile de calificare!

Cauți muncitori asiatici? Apelează cu încredere la serviciile International Work Finder!

Contactează-ne