Skip to main content

Atunci când ai nevoie de noi angajați în compania ta, unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie să ții cont este salariul. Este esențial să știi care este valoarea salariului minim în prezent, pentru că în funcție de el, poți lua decizia corectă în ceea ce privește valoarea salariului pentru postul oferit în compania ta. De obicei, există și alte criterii pe care le poți avea în vedere, cum ar fi pregătirea profesională a candidaților și nivelul de experiență de care ai nevoie, însă este esențial să cunoști care este și pragul minim de salarizare.

De aceea, din articolul următor, vei descoperi câteva informații esențiale despre salariile oferite angajaților străini în 2022, dar și ce anume trebuie să iei în considerare atunci când stabilești salariul viitorului angajat.

 

1. Salariul minim pentru muncitorii străini în 2022: informații esențiale

În ultimii ani, angajatorii se confruntă cu o situație dificilă, și anume lipsa forței de muncă. În ciuda restricțiilor impuse în perioada pandemiei, muncitorii români au continuat să emigreze, astfel că în prezent, pe întregul teritoriu al țării, angajatorii nu găsesc suficiente persoane calificate ori necalificate. De aceea, pentru a face față acestei crize, pentru 2022, autoritățile au permis dublarea numărului de muncitori străini cu drept de muncă în România. Acest lucru reprezintă o veste bună pentru afacerea ta, deoarece ai ocazia de a găsi angajatul potrivit, chiar dacă pe plan local sunt din ce în ce mai puțini.

În general, salariul minim brut pentru muncitorii asiatici este același cu salariul minim brut oferit muncitorilor români. La 1 ianuarie 2022, acest tip de salariu a fost majorat la 2550 lei. Însă, este adevărat că pot exista cheltuieli suplimentare privind obținerea avizelor de muncă și asigurarea transportului, a cazării și a meselor!

 

Pentru că procesul de recrutare este complex, agenția de recrutare îți oferă sprijinul necesar prin consultanță legislativă, întocmirea formalităților de imigrare și în tot procesul de mediere În plus, agenția îți oferă  serviciile conexe care să facă integrarea muncitorilor asiatici cât mai ușoară și rapidă. Astfel, închei un parteneriat de durată, prin intermediul căruia economisești timp și bani, și în același timp găsești forța de muncă de care ai nevoie!

De asemenea, nu uita că multe aspecte privind salarizarea sunt stabilite chiar de legislația în vigoare.

De exemplu, în acest sens, conform OUG 43 din 12.06.2019, până în anul 2028, o companie din industria construcțiilor trebuie să asigure un salariu minim de 3000 de lei brut atât pentru angajații români, cât și pentru angajații străini.

 

În momentul în care salariul este acceptat atât de angajat, cât și de angajator, atunci celelalte aspecte rămase devin mai ușor de gestionat, deoarece știi că ai găsit candidatul necesar. Din momentul în care vor ajunge în România, angajații asiatici, recunoscuți în lume pentru seriozitatea și dedicația lor, te vor ajuta să-ți dezvolți afacerea și să devii un antreprenor cunoscut în industria ta!

2. Salariul minim pentru muncitorii străini: detalii pentru o perspectivă clară

contract colectiv de munca muncitori asiatici

Forța de muncă din Asia poate deveni soluția pentru problemele pe care le întâmpini din cauza lipsei de forță de muncă. Însă, atunci când stabilești nivelul de salarizare, este esențial să iei în calcul câteva elemente importante:

  • ce experiență are candidatul;
  • care este nivelul de pregătire profesională a candidatului;
  • care este gradul de specializare a locului de muncă pe care îl oferi.

 

Totodată, evaluarea performanțelor este un lucru la care trebuie să fii atent în timpul procesului de recrutare. Chiar dacă viitorii angajați se află la mare distanță, printr-o probă de lucru filmată poți urmări cât de pregătit este candidatul, dar și dacă va avea nevoie de instruire suplimentară pentru a-și desfășura munca în România. Astfel, îți poți crea o imagine mai clară despre eventualele costuri suplimentare și vei putea stabili un prag realist în ceea ce privește valoarea salariului minim!

În concluzie, este bine ca salariul minim pentru muncitorii străini să fie stabilit chiar înainte de a cunoaște candidații, pentru a avea mereu marje de referință atunci când vrei să îți analizezi opțiunile. Muncitorii străini reprezintă o soluție eficientă pentru lipsa de personal prezentă în România, de aceea o salarizare cât mai realistă oferă tuturor avantaje: angajații vor fi mulțumiți și recunoscători, așa că își vor desfășura cu atenție munca, în timp ce tu vei fi mulțumit de rezultatele obținute!

Sursa foto: Shutterstock.com.

Work Finder te ajută să găsești muncitori potriviți pentru afacerea ta. Contactează-ne!

Contactează-ne