Skip to main content

Atunci când doriți să angajați o persoană din spațiul non-UE, este necesar să urmați anumite etape care presupun atât încheierea unui contract cu o agenție de recrutare specializată, așa cum este  International Work Finder, cât și să respectați anumite proceduri specifice. 

Muncitori străini – Etapele recrutării

Pentru a facilita înțelegerea a ceea ce presupune tot acest proces de recrutare a personalului străin, vom lua exemplul concret al colaborării cu agenția noastră și vom detalia toate etapele pe care trebuie să le parcurgeți pentru a ajunge să aveți angajații doriți din spațiul extra-comunitar, mai precis, din zona asiatică.

  1. Încheierea contractului de recrutare forță de muncă cu International Work Finder

Prima etapă implică negocierea și încheierea contractului cu agenția noastră de recrutare și plasare forță de muncă asiatică. Această etapă nu ar trebui să dureze mult, contractele pe care le încheiem depinzând în special de complexitatea cerințelor și de numărul de oameni care urmează a fi selectați.

  1. Crearea profilului candidaților ideali împreună cu Dumneavoastră

Odată contractul încheiat, vom păși înspre înțelegerea cerințelor Dumneavoastră – dincolo de numărul și specializarea viitorilor angajați, vom contura împreună profilul candidatului ideal, profil care ne va ajuta ca, împreună cu agențiile de recrutare asiatice locale cu care colaborăm, să identificăm și să selecționăm candidații care se potrivesc cel mai bine cerințelor trasate.

Profilul candidatului ideal va conține elemente precum – vârstă, experiență, calificare, specializare, limbi vorbite, recomandări, trăsături de caracter, precum și alte particularități care vor constitui baza de la care plecăm în selecția potențialilor candidați.

  1. Selecția viitorilor angajați

În prima etapă, selecția este realizată de specialiștii noștri cu ajutorul agențiilor cu care colaborăm la nivel local, în țările de unde provin candidații. Ulterior, după ce efectuăm selecția candidaților, vă prezentăm CV-urile. In a doua etapă, împreună cu Dumneavoastră, vom efectua selecția riguroasă a candidaților și veți avea posibilitatea de a discuta personal cu candidații via Skype sau alte mijloace similare.

  1. Întocmirea fișei postului și semnarea contractului de angajare conform legislației

În această etapă veți întocmi formalitățile în vederea angajării candidaților selectați: întocmirea fișei postului și a contractului de angajare, precum și a formalităților de imigrare sunt obligatorii pentru trecerea procesului de recrutare în etapa următoare.

  1. Obținerea în numele companiei a tuturor documentelor necesare întocmirii dosarului și depunerii lui la Oficiul Roman de Imigrări în vederea obținerii Avizului de Muncă

Aceasta etapă este una care implică instituțiile statului român și trebuie avute în vedere exigențele impuse de lege. Ne ocupăm de obținerea acestor documente care presupun întocmirea formalitatilor de imigrare a personalului străin și, de asemenea, vă acordăm consultanță pentru ca potențialii angajați din spațiul extra-comunitar să ajungă cât mai repede în România, pentru a-și începe activitatea la noile locuri de muncă.

  1. Expedierea Avizului de muncă în țara de proveniență a angajatului și obținerea Vizei de Lungă Ședere în scop de muncă.

Aceasta etapă necesită corespondență cu instituțiile statului din care provine candidatul selectat și implică respectarea anumitor formalități și exigențe pe care le impun legile respective. Ne ocupăm de tot acest proces și ne asigurăm că formalitățile de obținere a Vizei de Lungă Ședere decurg normal.

  1. Sosirea angajatului și obținerea Permisului de Ședere Temporară în România

Ultima etapă, poate și cea mai importantă, este obținerea permisului care îi permite candidatului să stea în România pe o perioadă temporară, astfel încât să poată munci în țara noastră. Respectarea legalității din acest punct de vedere asigură clienții care apelează la serviciile noastre că întreg procesul de selecție, recrutare și angajare nu intră sub incidența legilor, astfel încât nicio autoritate competentă să nu poată reproșa modalitatea în care candidatul din spațiul extra-comunitar a fost angajat.

  1. Integrarea personalului asiatic în cadrul companiilor angajatoare

Spre deosebire de alte companii, International Work Finder, în calitate de  agenție de recrutare și plasare forță de muncă asiatică, își asumă contractual și obligația de a acorda suport clienților pentru integrarea cât mai rapidă a angajaților recrutați.

În acest scop, organizăm workshop-uri de cultură românească, susținute de profesori universitari, în colaborare cu organizații non-profit. Acest aspect ne diferențiază și ne ajută în atingerea obiectivului de a oferi resursei umane din Asia o viață mai bună.

Fotografie: o parte din echipa International Work Finder alături de reprezentanți ai agențiilor de recrutare din Vietnam.

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să ne contactaţi la adresa de e-mail contact@work-finder.eu sau la numărul de telefon 0741 100 179.

***

Angajare muncitori străini de la International Work Finder

International Work Finder rezolvă nevoia de forță de muncă necalificată și calificată cu care România se confruntă în urma exodului angajaților din ultimii ani. Echipa noastră este formată din profesioniști cu o bogată experiență în identificarea omului potrivit la locul potrivit. În acest context, International Work Finder reprezintă o oportunitate pentru toate acele companii românești care își doresc angajați loiali, educați într-un sistem care respectă omul și meseria sa – sistemul de educație asiatic. Recrutăm resurse umane din Nepal, India, Vietnam, Sri Lanka și alte piețe emergente.

Cauți muncitori străini?

Apelează cu încredere la serviciile International Work Finder!

Contactează-ne