Skip to main content

Echipa International Work Finder a marcat anul 2018 cu două călătorii memorabile. Vietnam și Nepal au fost destinațiile alese în vederea înțelegerii complexităților legate de recrutarea personalului asiatic. Au fost experiențe unice care ne vor folosi pe drumul frumos al recrutării.

Vietnam – prima oprire - www.work-finder.eu

Vietnam – prima oprire

Prima oprire a fost făcută vara, când România trecea prin toride călduri. Ajunși în Vietnam, am descoperit că umezeala este ceva cu care va trebui să ne obișnuim foarte repede. Transpiram întruna, iar gândul că toată lumea se afla în aceeași situație ca noi nu ne-a făcut decât să ne simțim relaxați.

Vietnam este situat în întregime în zona tropicală cuprinsă între Ecuator și Tropicul Racului. Variațiile de temperatură sunt nesemnificative de la un sezon la altul sau de la o altitudine la alta, dar odată cu schimbarea sezonului se observă variații ale cantității de precipitații.

Aflat de-al lungul Pacifiului, Vietnamul te îmbie cu tot felul de atracții: de la plimbări pe străzile aglomerate ale Hanoiului până la croaziere fabuloase în Golful Ha Long, vizitarea triburilor din regiunea SaPa, explorarea Tunelurilor CuChi, pagodele și templele, orezăriile terasate, călătorie cu barca prin Delta Mekong, plimbare pe malul Raului Parfumat din Hue sau câteva ore prin vechiul Hoi An.

Cum sunt vietnamezii?

Vietnamezii sunt foarte solari, prietenoși, blânzi și modești. Am descoperit asta de îndată ce am aterizat pe aeroport, după foarte multe ore de zbor. Gazdele, reprezentanți ai unor agenții de recrutare cu care am încheiat parteneriate, ne-au pus la dispoziție multe informații legate de istoria, cultura și spiritul poporului vietnamez.

Cum sunt vietnamezii? - www.work-finder.eu

Nepal – a doua oprire

Nepalul a fost a doua destinație pentru echipa International Work Finder. Dacă în Vietnam am întâlnit oameni dispuși să vină să lucreze în România, în Nepal am fost practic emoționați de entuziasmul cu care am fost întâmpinați.

Așezarea geografică a Nepalului în Himalaya centrală, între India la sud și China (Tibet) la nord, cele mai puternice state și strălucite civilizații ale Asiei, și-a pus pecetea asupra întregii istorii nepaleze. Populația este formată din nepalezi de origine indo-europeană imigrați din India, iar în nord și est din triburi de origine tibetano-birmană venite din Tibet. Nepalul este țara situată la cea mai mare altitudine și înghesuită între doi giganți (China, în nord, și India, în sud), lipsită de acces direct la Oceanul Planetar.

Economia Nepalului este caracterizată printr-un procent ridicat al populației (circa 80%), care se ocupă cu agricultura, ceea ce este caracteristic țărilor în curs de dezvoltare. Acest aspect, i-a ajutat pe nepalezi să devină foarte pricepuți în acest domeniu.

Cum sunt nepalezii?

Echilibrați, calzi și determinați să înceapă o nouă viață în România, nepalezii cu care am interacționat în cadrul interviurilor ne-au confirmat încă o dată faptul că personalul asiatic din Nepal și Vietnam este cea mai bună opțiune pentru angajatorii români. Vizitele făcute la atelierele lor de lucru, interacțiunea directă cu cei din Nepal au reprezentat pentru noi nu doar o șansă de a cunoaște oameni extraordinari, ci și un moment de deschidere înspre o cultură cu totul nouă.

Cum sunt nepalezii? - www.work-finder.eu

Secretul adaptabilității

Nepalul este o ţară cu zeci de limbi şi tot atâtea dialecte, cu o serie întreagă de comunităţi cu limbi şi tradiţii distincte, budişti, hinduşi, animişti, şamani, este incredibil de divers. Fiind obișnuiți să trăiască în această diversitate, nepalezii se adaptează ușor unor culturi noi, aspect care ne-a atras de la bun început. În procesul de recrutare, specialiștii noștri țin cont atât de pregătirea profesională, cât și de deschiderea către adaptabilitate. Suportul pe care îl oferim în vederea integrării nu ar fi suficient fără o cultură a diversității, dublată de dorința de schimbare.

Vietnam, Nepal – iată două dintre țările cu care vom colabora anul acesta. Munca construiește punți între popoare, creând contexte proaspete și identități noi, despre a căror evoluție nu cunoaștem încă foarte multe în România, dar în care merită, cu siguranță, să investim încredere.

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să ne contactaţi la adresa de e-mail contact@work-finder.eu sau la numărul de telefon 0741 100 179.

***

Despre International Work Finder

International Work Finder rezolvă nevoia de forță de muncă necalificată și calificată cu care România se confruntă în urma exodului angajaților din ultimii ani. Echipa noastră este formată din profesioniști cu o bogată experiență în identificarea omului potrivit la locul potrivit. În acest context, International Work Finder reprezintă o oportunitate pentru toate acele companii românești care își doresc angajați loiali, educați într-un sistem care respectă omul și meseria sa – sistemul de educație asiatic. Recrutăm resurse umane din Nepal, India, Vietnam, Sri Lanka și alte piețe emergente.

Cauți muncitori asiatici? Apelează cu încredere la serviciile International Work Finder!

Contactează-ne