Skip to main content

În fiecare an, lipsa forței de muncă în agricultură devine din ce în ce mai accentuată, iar cei care au afaceri în acest domeniu se confruntă cu efectele negative asociate acestui fenomen. Fiindcă muncitorii români aleg să plece în străinătate, în țară nu mai rămân suficiente persoane care să te ajute să-ți îndeplinești obiectivele. În timp, acest lucru înseamnă că afacerea ta poate să rateze oportunități importante și să sufere din punct de vedere financiar!

Însă, chiar dacă pe plan local nu găsești muncitorii potriviți, ai la îndemână o soluție eficientă și ușor de implementat: angajarea muncitorilor asiatici. Astfel, din articolul următor, vei descoperi care sunt avantajele angajării muncitorilor străini, dar și de ce întregul proces devine simplu atunci când ai alături o agenție de recrutare cu experiență!

 

1. Forța de muncă în agricultură: provocarea de a găsi oamenii potriviți

 

Din nefericire, lipsa forței de muncă a devenit o problemă cât se poate de gravă pentru afacerile din industria agriculturii. Lipsa de personal înseamnă că nu poți îndeplini tot ceea ce ți-ai propus și nici nu-ți poți dezvolta compania în direcția dorită. Chiar dacă vrei să investești în utilaje și noi tehnologii, există întotdeauna riscul de a nu folosi eficient toate aceste resurse pentru că nu ai acces la muncitorii potriviți pentru afacerea ta.

De asemenea, în agricultură, volumul de muncă poate fi diferit în funcție de sezon. De aceea, este dificil să găsești angajații potriviți atunci când producția este în plin avânt. Dacă ai nevoie de personal calificat sau necalificat doar pentru câteva luni, soluția este să optezi pentru leasingul de personal. Vei primi angajații de care ai nevoie în timp util, iar riscurile și responsabilitățile asociate contractelor de muncă aferente sunt preluate de către agenția de leasing. Câștigi timp și beneficiezi de costuri mai reduse, și în plus ai garanția că muncitorii aleși sunt responsabili și determinați să muncească în acest domeniu.

 

2. Forța de muncă din agricultură în România: angajații asiatici pot face diferența

Pentru a rezolva criza forței de muncă în agricultură, soluția optimă este de a opta pentru personal din Asia, care este recunoscut pentru comportamentul responsabil și respectuos. Pentru a avea succes în agricultură, o companie poate să solicite ajutorul muncitorilor asiatici, deoarece aceștia:

  • sunt harnici și responsabili;
  • au un simț profund al datoriei față de locul de muncă;
  • au o experiență vastă în industria agricolă;
  • sunt curioși și dornici să învețe lucruri noi;
  • sunt obișnuiți cu muncile câmpului;
  • sunt pregătiți să se adapteze într-o nouă cultură.

 

Angajații asiatici sunt muncitorii de care ai nevoie pentru creșterea productivității muncii. De exemplu, muncitorii din Nepal au experiență în agricultură, deoarece țara lor se bazează pe această industrie într-o proporție covârșitoare. Chiar dacă ai nevoie de angajați calificați ori necalificați, agenția de recrutare te ajută să alegi oamenii potriviți.

Procesul de recrutare este unul complex, dar agenția de recrutare se ocupă de toate detaliile și preia riscurile și logistica acestui proces. Totuși pentru a găsi muncitorii adecvați, este esențial să iei decizia din timp, deoarece aducerea muncitorilor din Asia în România, poate dura câteva luni. Recrutarea se realizează cu mare atenție, iar după găsirea candidaților, urmează etapa de întocmire a documentelor necesare. De aceea, este esențial să realizezi un plan pentru afacerea ta, ca să ai forța de muncă necesară atunci când urmează perioada cea mai solicitantă, dar și cea mai productivă!

 

Muncitorii asiatici se vor integra repede în compania ta, însă agenția de recrutare oferă și servicii conexe, pentru a simplifica tranziția prin oferirea de cursuri în limba română și de consultanță legislativă.

Și dacă, din diferite motive, un muncitor trebuie înlocuit, agenția de recrutare îți oferă sprijinul necesar pentru găsirea candidatului potrivit. Astfel, ai întotdeauna certitudinea că, în echipa ta, se regăsesc oamenii potriviți pentru a-ți ajuta afacerea să se dezvolte, chiar și în contextul economic afectat de pandemie!

 

În concluzie, criza forței de muncă poate fi rezolvată într-un mod cât se poate de simplu atunci când apelezi la ajutorul muncitorilor asiatici. Angajarea unor lucrători din altă țară poate fi un proces destul de complicat, însă o agenție de recrutare se ocupă de toate aspectele, astfel încât întreaga experiență devine mult mai simplă și benefică pentru afacerea ta. Pentru a culege roadele muncii tale, ai nevoie de angajați potriviți, pe care te poți baza zi de zi!

Sursa foto: Shutterstock.com

Te ajutăm să găsești muncitori pentru agricultura. Contactează-ne!

Contactează-ne