Skip to main content

Conducerea unui vehicul complex, precum tractorul, presupune o serie de cunoștințe tehnice, dar și aptitudini care să permită desfășurarea activității în deplină siguranță, la un nivel eficient. Procesul de recrutare pentru postul de tractorist poate ridica uneori dificultăți în găsirea candidatului ideal. Citește articolul de mai jos pentru a afla care sunt sarcinile incluse  în fișa postului și de ce aptitudini are nevoie o persoană pentru a se potrivi acestui job.

 

1. Ce cuprinde fișa postului de tractorist

În funcție de specificul activității, fișa de tractorist va cuprinde diverse sarcini și responsabilități. Poate fi vorba despre tractoare pentru transport, dar și de tractoare agricole. 

Persoana pe care o vei angaja pe postul de tractorist trebuie să fie capabilă să îndeplinească următoarele:

  • efectuarea transportului pe drumuri publice, prin conducerea tractorului cu remorcă
  • verificarea și mentenanța tractorului manevrat: frâne, sisteme de iluminare, sisteme de răcire etc.;
  • cunoașterea surselor de uzură ale vehiculului și ale pieselor, dar și modalități prin care aceasta poate fi prevenită;
  • buna cunoaștere a reviziilor, dar și a reparațiilor preventive;
  • executarea reglajelor la diversele sisteme ale tractorului: aprinderea sau ungerea acestuia, alimentarea și înlocuirea pieselor;
  • cunoașterea combustibililor și lubrifianților, precum și ale însușirilor acestora.
  • verificarea motorinei și a uleiurilor ca metodă de prevenție.

 

Acestea sunt cele mai importante sarcini care revin tractoristului, însă pot apărea și altele, în funcție de industria în care activează compania.

Persoana care ocupă postul de tractorist va trebui să ia parte la diversele revizii sau reparații realizate de mecanici. Este răspunzătoare de folosirea corectă a tractorului și se asigură că menține vehiculul într-o stare cât mai bună timp îndelungat. La apariția oricăror probleme, se asigură că informează superiorul ierarhic. 

Tractoristul se va asigura de transportul mărfurilor, dar și al vehiculului între punctele stabilite.

Pentru o îndeplinire eficientă și sigură a sarcinilor, angajatul trebuie să poarte la serviciu echipamentul adecvat de lucru. În plus, este obligatorie respectarea disciplinei și a curățeniei, potrivit normelor sanitare. De asemenea, este necesară cunoașterea legislației rutiere cu privire la deplasările pe drumuri publice. Consumul de băuturi alcoolice este interzis în timpul programului de lucru.

Pentru ca transportul de marfă să aibă loc în mod corespunzător, tractoristul trebuie să coopereze cu departamentul de aprovizionare pentru a gestiona corect încărcătura. De asemenea, este de reținut că este necesară verificarea produselor, gestionarea documentelor și predarea lor.

Solicită o ofertă de muncitori din Asia. Contactează-ne acum!Solicită o ofertă de muncitori din Asia. Contactează-ne acum!

2. Ce competențe sunt necesare pentru postul de mecanic agricol tractorist

Blog - 1. Ce cuprinde fișa postului de tractorist - tractor - work-finder.eu

Îndeplinirea sarcinilor și responsabilităților de tractorist este posibilă în măsura în care candidatul deține cunoștințele necesare privind utilizarea vehiculului sau are parte de un training complet.

Cunoștințele tehnice bine stăpânite îi permit să își ducă treaba la bun sfârșit în mod sigur, evitând incidente ce pot pune în pericol siguranța lui sau a celor din jur. În același timp, cunoașterea modului în care se verifică și se întreține un tractor îi oferă capacitatea de a-l păstra într-o stare funcțională timp îndelungat, ceea ce reduce semnificativ din costurile afacerii. În cultura asiatică, lucrătorii sunt recunoscuți pentru calitățile lor în această privință,  așa că recrutarea de personal din Filipine sau recrutarea personalului din India te va ajuta să găsești un angajat potrivit pentru acest post.

 

De asemenea, sesiunile de instruire periodice cu privire la protecția muncii, dar și cele care vizează siguranța rutieră sau prevenirea incendiilor se vor dovedi utile pentru persoana care va lucra pe acest post. Ea trebuie să fie instruită și cu privire la mediul înconjurător. 

Prin recrutarea de personal din Vietnam sau recrutarea de personal din Sri Lanka, poți aduce în compania ta angajați care nu ezită să respecte aceste norme de siguranță. Beneficiile sunt multiple. Cheltuielile firmei sunt reduse, iar reputația companiei are numai de câștigat de pe urma atitudinii responsabile a fiecărui membru al echipei.

 

Autocontrolul, spiritul de observație, atenția la detalii și viteza de reacție sunt o parte dintre calitățile pe care angajatul ce conduce tractorul trebuie să le aibă. Orientarea în spațiu, răbdarea și seriozitatea sunt și ele extrem de importante. Pentru ca aceste caracteristici să fie îndeplinite, poți apela la servicii de recrutare de personal din Nepal, oamenii fiind muncitori și serioși.

Analizează cu atenție fiecare candidat și stabilește împreună cu recrutorul care dintre aceștia va aduce un plus companiei tale!

 

Sursa foto: Pexels.com

Completează-ți echipa cu muncitori din Asia. Contactează-ne!

Contactează-ne