Skip to main content

Experiența profesională nu trebuie să se reflecte doar în rândul angajaților – pentru a avea un business de succes, nu este necesar doar să-ți cunoști profesia foarte bine, ci și să descoperi metode și tehnici prin care poți fi un manager mai bun în fiecare zi. Conducerea unei afaceri este un proces dificil, care reprezintă o provocare, în permanență. De aceea, este important să poți înțelege, în mod practic, cum să dobândești o experiență profesională pe cont propriu, dar și cum să angajezi persoane care să se integreze perfect în planul tău de management. 

 

1. Ce înseamnă experiența profesională pentru un business owner?

De cele mai multe ori, managerii se concentrează pe dezvoltarea concretă a afacerii și uită să se preocupe și de dezvoltarea lor profesională. Astfel, evoluția pe cont propriu este pusă pe planul doi, deși ea poate contribui în mod pozitiv la obținerea unui business de succes. De aceea, poate fi nevoie, din când în când, să-ți actualizezi cunoștințele profesionale și, de ce nu, să dobândești abilități noi, care îți pot fi utile în munca pe care o desfășori. De exemplu, poți explora noi tehnici și modalități de a manageria situațiile cu care te întâlnești frecvent sau te poți orienta către metode de a-ți îmbunătăți calitățile.

Poți încerca, de pildă, sesiuni de coaching, care să te ajute să-ți atingi țelurile într-o manieră mult mai rapidă și mai eficace. Coach-ul te va îndruma în direcția potrivită și îți va supraveghea și evalua parcursul, în așa fel încât să-ți poată semnala eventualele erori pe care le faci. Astfel, un consultant de acest gen te poate sprijini în atingerea unor obiective legate de comunicare sau strategie, dar și în alte privințe utile. De asemenea, poți colabora cu un mentor care să-ți ofere o consultanță similară cu cea pe care o găsești în sesiunile de coaching – însă, acesta va adăuga și câteva noțiuni psihosociale care te vor ajuta în relațiile cu ceilalți. De multe ori, dificultățile în management apar pe un fond personal, care trebuie scos la iveală, analizat și pus corect în pagină, în așa fel încât să nu mai reprezinte un impediment.

Bineînțeles, poți face și alte lucruri pe cont propriu, fără să depinzi de îndrumarea unui specialist într-o formulă 1 la 1. Poți merge la cursuri de specializare sau de dezvoltare personală, poți citi cărți folositoare (referitoare la gestionarea echipei, formarea unor strategii, etc.), poți merge la activități de networking sau poți pune în aplicare câteva metode utile de organizare a timpului (time management). Astfel, vei reuși să dobândești mai multă experiență profesională, într-un timp foarte scurt.

Statistici despre productivitatea muncii în România

2. Experiența profesională generală a angajaților – La ce trebuie să fii atent?

Experiența profesională a angajaților este un factor de care trebuie să ții cont, însă trebuie să pui în balanță mai multe aspecte atunci când vine vorba despre gestionarea optimă a forței de muncă. De exemplu, una dintre problemele frecvente cu care se confruntă angajatorii are legătură cu lipsa de personal suficient. De aceea, din ce în ce mai mulți antreprenori și manageri aleg să se orienteze către modalități de recrutare externă. Aceasta este, prin definiție, o metodă prin care poți aduce, în mod oficial, forță de muncă din străinătate – în general, se observă o tendință crescândă de a opta pentru o recrutare de personal asiatic, mai ales în domenii de muncă pentru personalul asiatic, precum HoReCa, wellness, construcții, curățenie și alte segmente similare. 

Așadar, experiența profesională este importantă, însă trebuie luată în calcul ținând cont de nevoile pe care le are business-ul tău. De exemplu, poate că ai angajați care au o experiență profesională vastă, însă numărul acestora nu este suficient pentru a-ți acoperi toate posturile din firmă. De aceea, poate fi nevoie să apelezi la o agenție de recrutare, căreia îi vei comunica cerințele tale legate de experiența profesională și de abilitățile pe care le cauți la un angajat, printr-o descriere a preferințelor tale. Prin urmare, dacă ai un business care poate opera și cu lucrători străini, nu ezita să iei în considerare această variantă.

În concluzie, experiența profesională este un element esențial, atât la nivel managerial, cât și la nivelul angajaților. Cercetează metodele și tehnicile prin care poți îmbunătăți această experiență la toate nivelurile, implementând o strategie eficientă, care să ducă, în final, la un business de succes.

Recrutăm personal asiatic pentru afacerea ta. Contactează-ne!

Contactează-ne