Skip to main content

Domeniul construcțiilor a fost și va fi mereu unul de actualitate, în care companiile caută constant angajați și forță de muncă ce poate să ducă la bun sfârșit proiectele firmei. Aici, numărul de locuri de muncă este mereu în continuă creștere, indiferent că este vorba despre construcții de tip rezidențial sau industrial. În acest domeniu, job-ul de zidar este cel mai căutat. 

Cu toate acestea, angajatorii se lovesc de lipsa de personal din România, ceea ce îi face să apeleze la recrutarea de personal asiatic în construcții, având în vedere că sunt dornici să ocupe aceste job-uri care pot părea slab plătite pentru alții.

1. Meseria de zidar – ce semnifică?

Deși multă lume ar putea considera că atribuțiile unui zidar nu sunt foarte multe și că meseria de zidar nu este foarte complicată, aceste preconcepții nu sunt deloc susținute. Chiar dacă vorbim despre o persoană necalificată, posibil fără studii superioare, pentru ca un proiect să aibă un rezultat calitativ este nevoie de oameni capabili să țină pasul cu schimbările și să aibă un ochi estetic bine format. 

Meseria de zidar acoperă atât aria de construcții, cât și pe cea de finisaje și montaje. Astfel, personalul trebuie să fie foarte bine pregătit pentru a livra la timp un produs excelent. Chiar dacă pentru început nu este nevoie de un nivel ridicat de experiență, banii pe care îi primește un zidar nu sunt puțini și reușesc să acopere nevoile de trai. Cu toate acestea, românii nu mai sunt atrași de astfel de job-uri, ceea ce îi face pe antreprenori să apeleze la companii care se ocupă cu recrutarea de personal din India sau recrutarea de personal din Nepal, pentru a face față cererii mari de proiecte. 

Un zidar bun trebuie să aibă o condiție fizică bună, capacități de organizare și, mai ales, îndemânare. O diplomă de calificare în domeniu nu este necesară, însă este binevenită!

 

2. Cât zidește un zidar pe zi și care sunt atribuțiile unui zidar

International Work Finder - Blog - 1. Meseria de zidar - ce semnifică

Pentru a înțelege mai bine nevoia de meșteri zidari, este necesar să se cunoască cele mai importante atribuții pe care acesta le are. Meseria aceasta nu se referă doar la repararea sau construirea unor clădiri, ci presupune sarcini mult mai complexe:

  • Pregătirea mortarului pentru construcții; 
  • Pregătirea cărămizilor și tăierea formelor prefabricate;
  • Ridicarea zidurilor și repararea lor;
  • Zidirea cărămizilor;
  • Construirea sobelor și a coșurilor de fum;
  • Recondiționarea construcțiilor;
  • Izolarea termică și fonică a pereților;

 

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai importante sarcini pe care le are un zidar. În ceea ce privește timpul petrecut pe șantier și cât zidește, totul depinde de proiectul în sine și de sarcinile pe care și le împarte cu restul echipei. 

Meseria de zidar poate veni și cu minusuri. De exemplu, vremea schimbătoare poate afecta ritmul de muncă, iar, de multe ori, zidarii nu se opresc doar din cauza ploii. De asemenea, muncitorii stau, de cele mai multe ori, la înălțime și își desfășoară activitatea în locuri mai greu accesibile. 

 

De aceea, mulți români preferă să își caute locuri de muncă în domenii care implică mai puțin stres și mai puțină muncă fizică. Aici intervin persoanele asiatice, care sunt dornice de muncă și pot face față condițiilor mai grele de muncă.  Muncitori și serioși, asiaticii sunt printre cele mai de încredere persoane alături de care poți lucra. Dacă ești antreprenor, poți apela chiar acum la servicii de recrutare de personal din Sri Lanka sau la recrutarea de personal din Vietnam, pentru a găsi angajații perfecți pentru compania ta. 

 

Așadar, meseria de zidar vine la pachet cu o mulțime de responsabilități și atribuții pe care personalul trebuie să le îndeplinească. De aceea, trebuie să te asiguri că angajezi cele mai bune persoane care vor termina proiectul la timp, dar vor face și o treabă foarte bună!

 

Sura foto: Unsplash.com.

Solicită personal din Asia. Contactează-ne!

Contactează-ne