Skip to main content

Ca antreprenor, ai numeroase responsabilități legate de business-ul pe care îl deții și față de echipa pe care o conduci. Chiar dacă nu lucrezi mereu în mod direct cu angajații tăi, trebuie să te asiguri că recrutarea are loc conform celor mai înalte standarde, că aceștia sunt calificați pentru job-ul pe care îl dețin și că toate documentele care îi privesc sunt în regulă. 

Pentru a fi pregătit din aceste puncte de vedere, citește articolul de mai jos și află mai multe despre calificarea profesională și nivelurile acesteia.

 

1. Calificarea profesională – ce este și ce presupune

Orice slujbă, profesie sau meserie presupune o anumită pregătire pentru a putea face față responsabilităților și sarcinilor aferente. Dacă pentru anumite locuri de muncă nu este necesară calificarea profesională, pentru altele, candidații trebuie să facă dovada pregătirii lor. Acest lucru este valabil pentru slujbele care prezintă un grad mai înalt de responsabilitate solicitat de activitatea respectivă, precum: personalul din construcții sau personalul din agricultură.

Calificarea profesională presupune atât pregătirea și formarea profesională care oferă persoanei în cauză un set de abilități necesare pentru îndeplinirea sarcinilor caracteristice într-un anumit domeniu de activitate, cât și dovada acestei perioade de pregătire și evaluarea competențelor dobândite.

Perioada de pregătire poate avea loc atât în timpul cursurilor de la școală, la liceu sau în universitate, cât și prin cursuri special create pentru formare profesională. La finalul acestora și după evaluarea aptitudinilor obținute, persoana poate dobândi diploma – recunoașterea oficială – care atestă faptul că este pregătită să activeze în domeniul respectiv. 

În anumite cazuri, candidații care au urmat în cadrul școlii, liceului sau facultății cursuri care le oferă o anumită calificare profesională, apelează și la formare în afara instituției de învățământ, pentru o mai bună pregătire profesională, cum se întâmplă uneori în cazul personalului HoReCa.

 

De ce este avantajoasa inchirierea de personal

 

2. Calificarea la locul de muncă – nivelurile de calificare profesională prevăzute în norma metodologică din legislație

Deoarece job-urile sunt diverse și au seturi diferite de răspunderi, legislația prevede mai multe niveluri de calificare profesională, în funcție de gradul de pregătire al angajatului. Cele cinci niveluri sunt următoarele:

Persoanele care au responsabilitatea execuției activității proprii se află la nivelul 1 (muncitor) și sunt însărcinate cu task-uri care nu presupun o dificultate sporită, ci mai degrabă de rutină. Ele dobândesc acest nivel în cadrul învățământului obligatoriu și pe durata formării profesionale, fie că este vorba de școala de arte și meserii, fie prin programe dedicate calificării adulților.

 

Următorul nivel de calificare presupune că persoana are în responsabilitate executarea propriilor sarcini, însă prevede și existența unei responsabilități colective pentru îndeplinirea obiectivelor și îndatoririlor profesionale, aceea de a colabora cu colegii de echipă. Spre deosebire de nivelul anterior, nivelul 2 (muncitor calificat) este oferit celor care realizează o gamă variată de activități, cu un grad de complexitate mai ridicat, care se desfășoară în diverse contexte. Această calificare poate fi obținută prin urmarea unor cursuri în cadrul învățământului obligatoriu și cel profesional, dar și prin urmarea unor cursuri speciale de formare profesională pentru adulți. Pe piața din România, tot mai mulți muncitori asiatici, cu o înaltă etică a muncii, pot îndeplini sarcini la un astfel de nivel.

 

Pentru nivelul 3 (tehnician/maistru), calificarea se obține în cadrul învățământului liceal sau postliceal sau prin urmarea cursurilor din cadrul ciclului liceal și prin absolvirea cursurilor de formare profesională de specialitate destinate adulților. Acest nivel presupune, pe lângă responsabilitatea sarcinilor proprii, și îndatoriri privind coordonarea și controlul sarcinilor îndeplinite de către grupul sau echipa sa. Activitățile sunt lipsite de rutine, au un grad de complexitate ridicat și se desfășoară în contexte diverse.

Persoanele cu nivelul 4 (inginer/subinginer) de calificare profesională sunt responsabile nu doar pentru execuția activităților proprii, ci și privind sarcinile întregii echipe, din postura de manager. Pe lângă activități complexe și diverse, specifice domeniului respectiv, acest nivel implică și combinarea unor proceduri sau chiar definirea unora noi. Formările tehnice post-secundare care au loc în timpul ciclului de învățământ universitare oferă acest nivel de calificare.

Cel mai avansat este nivelul 5 (doctor/specialist în științe) și poate fi atins prin urmarea ciclurilor de învățământ universitar și postuniversitar. În sfera de responsabilități a persoanei respective intră execuția propriilor sarcini, dar și ale echipei sale. Acest nivel solicită un grad înalt de competențe și stăpânirea unor cunoștințe complexe, utilizate în situații variate și impredictibile.

 

Așadar, indiferent că este vorba despre personal HoReCa, angajați din domeniul construcțiilor, al agriculturii etc., trebuie să te asiguri că cei cu care lucrezi au calificările necesare și sunt pregătiți pentru responsabilitățile pe care urmează să le îndeplinească.

Recrutăm personal asiatic pentru afacerea ta. Contactează-ne!

Contactează-ne