Skip to main content

Managerul restaurantului are o întreagă listă de lucruri pe care trebuie să le facă și o alta cu calități pe care trebuie să le aibă. El este omul în capul căruia, metaforic vorbind, „se sparg toate oalele”. Toate problemele, mai mici și mai mari, ajung la el și tot el trebuie să ia decizii. 

Vom vorbi în acest articol despre ce înseamnă să ai responsabilitatea unui restaurant și cum un management defectuos atrage după sine eșecul.

 

1. Managementul restaurantului – relația manager – angajați, clienți

Înainte de sarcini obișnuite de serviciu, managerul are responsabilitatea creării unor relații profesionale cu oamenii, ospătari și clienți.

Scopul managerului este acela de a atrage clienți/angajați noi și de a-i fideliza/păstra pe cei existenți. Oamenii care îi calcă pragul se așteaptă la experiențe plăcute cu mâncarea și personalul restaurantului. Ospătarii, barmanii, bucătării vor să le fie apreciată munca și recunoscute meritele. Managerul este cel care „îi împacă” pe toți. Tot el se îngrijește de atmosfera din restaurant, niciodată liniștită. 

 

În restaurant se lucrează în agitație și mai mereu sub presiunea timpului, în special în bucătărie. Unde managementul este inteligent, și agitația din restaurant este una organizată. Fiecare știe ce are de făcut și când nu are, ajută. Nu este loc de inconveniente, deși ele sunt adesea prezente. Pe moment. Implicarea unui manager se vede într-o echipă sudată, care dă totul pentru un scop comun – experiența pe care clientul o are cu restaurantul. Ca să ajungă aici, managerul are nevoie de oameni serioși și dedicați. El trebuie să-și aleagă cu grijă ospătarii sau să lase pe altcineva să aleagă în locul lui. 

Cu o criză a forței de muncă în plină ascensiune, proprietarii și managerii de restaurante apelează la firme specializate în recrutare și leasing de personal. Tendința actuală este de a aduce personal din Asia pe posturi de barman, picol (ajutor de ospătar), bucătar și ajutor de bucătar în restaurantele de la noi din țară. Selecția se face pe bază de probe de lucru, cerință suplimentară fiind cunoașterea limbii engleze. Încearcă să conturezi imaginea angajatului ideal și nu ezita să apelezi la specialiști dacă ți-e greu să-l găsești.

2. Managementul restaurantelor și atmosfera de acolo

Poți să ceri mult mai mult de la un angajat în momentul în care îi creezi condiții. Restaurantul, ca mediu de lucru, trebuie să fie curat, luminat și decorat frumos. Ospătarii, barmanii, trebuie să aibă o ținută îngrijită. Acestea sunt sarcini care intră tot în atribuțiile managerului. 

În relația cu clienții, managerul este invizibil în cea mai mare parte din timp, deși el dă tonul întregii unități. Monitorizarea activității personalului este principala atribuție a unui manager de restaurant. Nu și singura. Persoana de pe acest post ar trebui să fie direct implicată în proiectarea și decorarea sălii pentru evenimente, interne și externe, care cer închirierea localului. Evenimentele, de la prima întâlnire și până la primirea invitaților, sunt în grija lui. Mai puțin în situațiile în care clienții au proprii furnizori. Dar și atunci, detaliile sunt stabilite tot împreună cu managerul. Implicarea managerului se vede până în cele mai mici detalii și în aranjamente zilnice ale restaurantului – în șervețele, tablouri, fețe de masă, în lumânări etc. 

 

Atmosfera tensionată din restaurant, conflictele în echipă și cu clienții sunt rezultatul unui management defectuos. Unde managementul este bine pus la punct, angajații livrează servicii de calitate, clienții sunt mulțumiți și restaurantul merge așa cum trebuie. Altfel spus, managerul de restaurant este omul de legătură între personalul restaurantului și clienți. 

Pentru a deveni manager de restaurant îți trebuie curaj, stăpânire de sine și viziune. Trebuie să iei decizii, dar să ai și oameni care să-și facă treaba la un nivel profesionist. Poate mai important decât să le monitorizezi activitatea este să îi alegi pe aceia potriviți, încă de la început. 

 

Ca manager de restaurant ești responsabil de tot ceea ce ține de buna funcționare a afacerii. Când găsești oameni harnici și știi să-i asculți, managementul restaurantului sau restaurantelor nu mai poate fi atât de greu. Puțin câte puțin, cu hărnicia lor, angajații vor pune cărămizi în construirea afacerii tale.

Sursa foto: unsplash.com

Work Finder te ajută să găsești muncitori potriviți pentru afacerea ta. Contactează-ne!

Contactează-ne