Skip to main content

În timp ce mulți români au părăsit țara pentru a lucra în străinătate sau, pur și simplu, refuză să muncească invocând salariile mici, firmele de recrutare aduc personal din Asia pentru ocuparea posturilor vacante în companiile autohtone. Măsura în cauză este una cât se poate de avantajoasă, atât pentru patronii firmelor, unde se resimte acut criza forței de muncă, cât și pentru asiatici, care sunt foarte mulțumiți de remunerațiile pe care le primesc lunar.

Misiunea noastră este aceea de a ajuta companiile românești să selecteze și să importe resursa umană de care au nevoie pentru optimizarea activităților pe care le desfășoară. În acest sens, am pregătit un articol în care prezentăm avantajele angajării personalului asiatic și totodată principalele motive pentru care aceasta este o soluție pentru multe dintre firmele afectate de deficitul de personal.

Etica muncii: un plus pentru asiatici

Numărul patronilor care adoptă măsura importului de muncitori asiatici este în continuă creștere, iar Guvernul sprijină această nevoie de personal sporind contingentele angajaților din afara granițelor, de la an la an. Principalul motiv pentru care angajatorii recurg la importul de personal din țări precum Sri Lanka, Nepal, Filipine ori Vietnam este legat chiar de etica muncii. Asiaticii își concentrează întreaga existență asupra muncii, ea fiind plasata pe un piedestal, iar in cultura lor aceasta aduce împliniri ce depășesc beneficiile salariale. Ca atare, comportamentul lor la serviciu este unul ce promovează binele comunității ca întreg.

De multe ori, diferențele culturale se reflectă și în calitatea muncii; asiaticii sunt foarte disciplinați și își iau în serios toate sarcinile care le revin la locul de muncă.

Asiaticii, calificați în domenii vaste

Țările asiatice ne pun la dispoziție o largă paletă de angajați calificați în diverse domenii. Aceștia au experiență în multe domenii în care România înregistrează o lipsă acută de personal, printre care: construcții, HoReCa, agricultură, servicii, îngrijire, educație sau producție. Astfel, în timp ce nepalezii sunt potriviți pentru joburile din agricultură – având în vedere că 80% din economia Nepalului are la bază agricultura -, dar și pentru cele din menaj și HoReCA. Personalul filipinez este cea mai bună soluție pentru estomparea deficitului de forță de muncă din centrele de înfrumusețare și relaxare.  Pentru sfera construcțiilor, cei mai căutați sunt încă vietnamezii, însă vin puternic din spate și alte state precum Nepal și Sri Lanka. În cazul producției textile, industria prelucrătoare de încălțăminte, precum și alte categorii de industrii prelucrătoare, recomandăm angajații din Sri Lanka care sunt dispuși să lucreze pentru salarii mai mici, oferind în schimb aceeași calitate a muncii.

Procedura de recrutarea angajaților asiatici este unul dintre argumentele care fundamentează reticența angajatorilor. Deși este drept că birocrația complexă poate îngreuna  importul de muncitori străini, rolul nostru este de a veni în sprijinul companiilor prin facilitarea acestui proces. Ne asigurăm că selectăm cei mai potriviți candidați pentru posturile vacante oferite de către clienții noștri și ne ocupăm de toate aspectele legale pe care le implică importul de angajați străini.

Pentru Dumneavoastră, clienții noștri, depunem toate eforturile! Vă invităm să ne cunoaștem!

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să ne contactaţi la adresa de e-mail contact@work-finder.eu sau la numărul de telefon 0741 100 179.

***

Despre International Work Finder

International Work Finder rezolvă nevoia de forță de muncă necalificată și calificată cu care România se confruntă în urma exodului angajaților din ultimii ani. Echipa noastră este formată din profesioniști cu o bogată experiență în identificarea omului potrivit la locul potrivit. În acest context, International Work Finder reprezintă o oportunitate pentru toate acele companii românești care își doresc angajați loiali, educați într-un sistem care respectă omul și meseria sa – sistemul de educație asiatic. Recrutăm resurse umane din Nepal, India, Vietnam, Sri Lanka și alte piețe emergente.

Cauți muncitori asiatici? Apelează cu încredere la serviciile International Work Finder!

Contactează-ne