Skip to main content

Fiind un domeniu în continuă dezvoltare, industria petrolieră necesită întotdeauna muncitori dedicați, care să lucreze cu multă atenție și responsabilitate. Însă, din nefericire, devine din ce în ce mai greu să găsești angajații potriviți pentru a administra o afacere în domeniul petrolier. 

De aceea, din articolul următor vei descoperi câteva detalii importante legate de această industrie și ce poți face pentru a rezolva problemele care apar din cauza lipsei forței de muncă.

 

1. Industria petrolieră și efectele exodului de forță de muncă

Alimentarea cu carburanți a devenit, în ultima perioadă, un subiect intens dezbătut în spațiul public din cauza (sau ca urmare a) instabilității economice și sociale care își face simțită prezența. Cu toate acestea, la fel ca în multe alte industrii, românii aleg să se angajeze în celelalte țări din Uniunea Europeană, așa că angajatorii români riscă să nu găsească, la timp, muncitorii potriviți.

De aceea, pentru a face față acestor lipsuri care dau peste cap procesele din cadrul companiilor, mulți angajatori aleg candidați străini care sunt responsabili și dornici să lucreze în alt mediu și în altă cultură. Există diferite domenii de muncă pentru personalul asiatic, însă industria prelucrătoare a petrolului și gazelor este printre cele în care lucrează un număr mare de străini, ca o consecință a exodului românilor calificați.  

Dacă ai ajuns în situația de a angaja muncitori străini, atunci este bine să știi că muncitorii asiatici dau dovadă de responsabilitate, sunt organizați, vorbesc limba engleză și se adaptează ușor la un mediu nou de lucru.

Totuși, dacă ești indecis în ceea ce privește această variantă, și vrei să câștigi timp și bani, atunci poți opta pentru varianta de leasing de personal. În acest fel, ai muncitori asiatici pentru o perioadă mai scurtă de timp, doar cât este nevoie să suplinești lipsa angajaților și, în schimb, te vei putea convinge singur de avantajele dobândite prin intermediul angajaților asiatici! Industria petrolului poate presupune și sarcini dificile, însă personalul asiatic muncește întotdeauna exemplar, ajutându-te să realizezi sarcinile propuse în timp util!

 

2. Industria petrolieră în România: o industrie în plină dezvoltare

România se bucură de o poziție privilegiată, în Europa, în ceea ce privește performanțele obținute în industria petrolieră. Conform statisticilor oferite de Comisia Europeană, dacă multe alte state de pe continent depind aproape în totalitate de importurile de petrol, România poate produce, de una singură, circa o treime din producția necesară. Bineînțeles, acest fapt înseamnă că întotdeauna vor exista locuri de muncă în industria petrolieră, iar angajatorii sunt interesați să descopere candidații potriviți pentru afacerea lor.

Având o dependență mai mică față de importurile de petrol și beneficiind de o industrie de rafinare pregătită pentru prelucrarea petrolului, România poate sprijini această industrie care este în plin avânt. Totuși, de-a lungul timpului, angajatorii s-au confruntat cu aceeași dilemă, și anume găsirea unei stabilități în ceea ce privește forța de muncă.

Fiindcă nu este ușor să formezi o echipă atunci când muncitorii continuă să părăsească țara, o soluție, chiar pe termen lung, este aceea de a te orienta spre recrutarea de personal asiatic. Fiind devotați și pregătiți să-și îndeplinească sarcinile cu atenție și responsabilitate, aceștia te ajută să obții o productivitate mai mare și să beneficiezi de o stabilitate în ceea ce privește organizarea activităților. Atât pentru specialiști, cât și pentru muncitori necalificați, nu uita că agenția de recrutare te ajută să găsești candidatul potrivit în funcție de nevoile proiectului pe care îl desfășori. Astfel, o industrie atât de importantă în România poate beneficia de ajutorul unor angajați care oferă cele mai bune rezultate în timpul alocat. 

În concluzie, există diferite variante de dezvoltare a industriei petroliere în România, iar una dintre direcții este găsirea angajaților potriviți, care transformă radical viitorul și succesul unei companii. O echipă formată din angajați asiatici te ajută să ai o nouă perspectivă asupra industriei prelucrătoare și să te apropii de îndeplinirea țintelor pe care le vizualizezi în fiecare zi!

 

Sursa foto: Unsplash.com

Te ajutăm cu personal în sistem leasing. Contactează-ne!

Contactează-ne