Skip to main content

Temele precum raportarea umanității la muncă și la producerea de capital sunt constant puse în discuție de cei care activează în sfera business-ului. Contextul pandemic a zguduit din temelii multe preconcepții ale oamenilor despre ideea de muncă și valoarea acesteia în funcție de sectorul de activitate. Piața muncii începe să se reorienteze către lucrători ce pot aduce o adevărată plus valoare echipelor și proiectelor în care se implică. De asemenea, conștiința generală legată de drepturile muncitorilor și de un echilibru necesar între viața personală și muncă a devenit din ce în ce mai accentuată. Noi măsuri de protecție a muncitorilor sunt adoptate periodic de către instituțiile europene, iar state membre ale blocului comunitar experimentează idei precum săptămâna de lucru de 4 zile sau venitul universal garantat, idei ce cu siguranță acum câțiva ani ar fi părut utopice. 

Climatul de pe piața muncii este unul în continuă schimbare, atât pentru cei care își caută de lucru, cât și pentru liderii care doresc să maximizeze eficiența și bunăstarea echipelor lor. Cerințele și nevoile celor două părți sunt în continuă schimbare, iar cei mai flexibili vor avea, în mod cert, numai de câștigat. Pentru a supraviețui într-un mediu atât de dinamic, angajatorii vor trebui să lase deoparte ideile predefinite și să găsească metode creative de a-și organiza proiectele și echipele. 

Din fericire, pe cât de multe provocări sunt aduse de perioade din ce în ce mai incerte, pe atât de variate sunt și oportunitățile. Într-o lume a globalizării și a vitezei, adaptabilitatea și comunicarea eficientă sunt cheia unei operațiuni de succes. Iată, în cele ce urmează, trei criterii de care să ții cont ca lider de echipă, pentru a te număra printre cei care nu sunt lăsați în urmă de evoluția rapidă a ideilor despre muncă din lume.

1. Țelurile concrete, esențiale pentru dezvoltarea echipei – munca angajaților tăi este eficientă numai dacă indicațiile tale sunt clare 

Poate suna simplu, dar un element crucial de avut în vedere încă dinaintea formării unei echipe este să planifici în cel mai mic detaliu scopul acesteia și metodele prin care se va ajunge la acest scop. În toate industriile există forme standardizate de detaliere a procedurilor și raportare a observațiilor din timpul activității. Începe cu dezvoltarea unui astfel de plan și vei fi plăcut surprins să vezi cum cerințele pentru viitoarea ta echipă devin din ce în ce mai clare. 

Având în minte calități și abilități concrete pe care ai dori să le aibă membrii echipei tale, procesul de recrutare va fi unul mult mai facil și eficient, indiferent dacă îți dorești să recrutezi personal în producție, personal în HoReCa sau într-un alt domeniu. De asemenea, odată stabilite obiectivele grupului, vei putea oferi o perspectivă realistă cu privire la durata efectivă a muncii. În prezent, foarte multe sarcini și locuri de muncă se bazează exclusiv pe îndeplinirea unor sarcini concrete, pe o perioadă foarte precis determinată. Clarifică toate aceste detalii înainte de a porni la drum. 

 

2. Încurajează formarea unei echipe unite, dar dornice să accepte membri noi și să îmbrățișeze diversitatea

În ziua de azi, mulți angajatori de top apelează la servicii de leasing personal, prin intermediul cărora este obținută forță de muncă din afara țării pentru o perioadă limitată de timp, cu scopul de a aduce la îndeplinire un task concret. Dintre angajații străini, cei mai asemănători din punct de vedere cultural cu românii sunt cei din lumea asiatică. Prin legăturile care se vor lega pentru eficientizarea colaborării, tu și angajații tăi veți învăța, cu siguranță, lecții importante despre toleranță și apreciere a diferențelor și asemănărilor culturale. 

Este posibil, însă, ca aceste idei să nu vină în mod natural tuturor, fără îndrumarea și ajutorul necesar. Este responsabilitatea ta să oferi resurse pentru o integrare cât mai lină a mai multor culturi și moduri de a percepe munca în interiorul echipei tale. Creează un mediu deschis, bazat pe comunicare, dar care sancționează comportamentele deplasate ce duc la excluderea unor membri. Unitatea și puterea echipei tale vor veni din diversitatea acesteia. Nu te lăsa intimidat de dificultățile care vin la pachet cu gestionarea situațiilor mai delicate și nu ezita să apelezi la specialiști cu mai multă experiență în acest sens.

 

3. Decide ce servicii vrei ca echipa ta să presteze și ce poți contracta din exterior – colaborarea externă poate aduce numai beneficii

Decide ce servicii vrei ca echipa ta să presteze și ce poți contracta din exterior – colaborarea externă poate aduce numai beneficii - Work Finder

 

De cele mai multe ori, business-uri întregi eșuează din cauza propriilor ambiții exagerate. Este esențial ca liderii de echipe să ia în considerare un plan sustenabil, cu așteptări realiste, în ceea ce privește angajații și proiectele lor. Începe cu taskuri mai simple și un număr de angajați potrivit, urmând ca ulterior să te extinzi treptat. Vei evita astfel doua fenomene foarte periculoase: un număr prea mare de oameni care se ocupă de un proiect ce nu necesită forță de muncă mare sau, din contră, suprasolicitarea membrilor echipei tale și periclitarea bunăstării acestora. 

Pentru a reduce atât costurile, cât și eforturile depuse de resursa umană, ia în considerare să îndeplinești părți secundare ale obiectivului tău major cu ajutorul unui contractor extern. Vei descoperi, astfel, că vei economisi mulți bani și bătăi de cap, formând astfel o relație profesională de încredere cu alte afaceri din breaslă. Angajații tăi îți vor mulțumi, de asemenea, pentru că le permiți să se concentreze pe țelurile principale pentru care i-ai angajat. 

Indiferent de strategia concretă pe care liderii echipelor o adoptă, sau de scopurile și proiectele avute în vedere, este clar că ideile omenirii despre muncă se schimbă. Valori precum diversitatea, respectul pentru angajat, comunicarea și planificarea în detaliu a proiectelor devin pietre de temelie pentru orice afacere de succes, iar angajații și angajatorii de pretutindeni trebuie să țină pasul cu aceste cerințe. 

 

Sursa foto: Unsplash.com

Cauți muncitori asiatici? Apelează cu încredere la serviciile International Work Finder!

Contactează-ne