Skip to main content

Comunicarea la locul de muncă este un lucru foarte important, mai ales dacă te afli în poziția angajatorului. Dacă vei reuși să folosești tehnicile și mijloacele de comunicare optime, vei vedea că nu doar dialogul va fi mai ușor de realizat, ci se vor declanșa și alte fenomene benefice pentru firma ta. Productivitatea, moralul angajaților și relația cu aceștia sunt elemente care vor fi îmbunătățite considerabil. Așadar, află ce ai de făcut pentru a comunica mai bine cu personalul tău. Fie că ai angajați români, fie că ai o echipă mixtă, care are în componența sa și persoane de altă naționalitate, trebuie să știi exact ce ai de făcut pentru a avea o comunicare eficientă cu toată lumea.

 

1. Tehnici de comunicare la locul de muncă

În primul rând, ca angajator, este esențial să fii la curent cu obiectivele și nevoile angajaților, pentru a te asigura că poți veni în întâmpinarea lor. De aceea, este recomandat să discuți frecvent cu aceștia sau să delegi această atribuție unui specialist, care să evalueze situația în mod obiectiv și care să-ți poată oferi informațiile necesare. Poți alcătui un program săptămânal, care să cuprindă întâlniri cu angajații tăi – astfel, vei menține o relație funcțională și vei putea să discuți direct cu subalternii tăi. În cazul în care ai foarte mulți angajați, poți programa adunări în grupuri mici, pentru a discuta diverse situații și pentru a dezbate anumite subiecte. Pentru a crea o comunicare optimă, trebuie să spargi barierele formalității și să încerci să afli, pe cât posibil, care sunt așteptările, obiectivele și dorințele angajaților tăi, dar și ce anume poți face tu pentru a îmbunătăți parcursul acestora în compania ta.

 

De asemenea, poți face demersuri și în sens invers, punând la dispoziția angajaților tăi traininguri de comunicare. Acestea pot fi o modalitate excelentă de a îmbunătăți comunicarea în echipă, pe toate nivelurile. Astfel de inițiative pot combate apariția conflictelor și a neînțelegerilor, favorizând, în același timp, dialogul transparent și eficient, atât între colegi, cât și între subalterni și șefi. 

Feedback-ul este un lucru esențial, pe care nu trebuie să-l ignori. Acesta trebuie să fie făcut în ambele sensuri, într-un mod cât mai deschis, transparent și sincer, fără teamă de consecințe. În așa fel, echipa poate evolua, iar compania ta va avea doar de câștigat de pe urma acestui gen de comunicare.

Blog - 1 Tehnici de comunicare la locul de munca

 

2. Comunicarea cu angajații străini – sfaturi utile

Din ce în ce mai multe companii se orientează către recrutare de personal de personal extern, deoarece forța de muncă existentă pe piața din România nu este întotdeauna suficientă. Așadar, firmele își îndreaptă atenția, deseori, către servicii de leasing de personal, pentru a obține un anumit număr de angajați străini. Bineînțeles, totul depinde de specificul business-ului tău și de activitățile care sunt desfășurate în cadrul acestuia. Însă, sunt multiple domenii de muncă pentru personal asiatic existente pe piața românească și, astfel, angajatorii optează pentru această variantă.

 

Pentru a comunica în mod eficient cu angajații străini, trebuie să te asiguri, în primul rând, că bariera lingvistică este gestionată într-o manieră optimă. Dacă ți se pare un lucru necesar, poți apela la un translator de încredere, ori de câte ori este nevoie de mijlocirea unui dialog – astfel, toate informațiile vor fi transmise cu exactitate, fără a exista lacune sau neclarități. De asemenea, poți crea un sistem ideal de relaționare cu angajații – poți testa diverse platforme care te pot ajuta în acest sens sau poți alcătui un content personalizat (materiale video, foto sau scrise), cu scopul de a transmite cele mai importante detalii și amănunte, într-un format interactiv și ușor de înțeles și de asimilat. 

În concluzie, dacă angajații simt că fac parte dintr-o companie unde comunicarea eficientă este pe primul loc, vor fi mult mai productivi și mai încrezători în relația pe care o dezvoltă cu angajatorul. Astfel, locul de muncă va deveni un mediu armonios și echilibrat, optim pentru desfășurarea tuturor activităților. Prin urmare, trebuie să acorzi o atenție deosebită acestui aspect și să pui în aplicare tehnici și modalități prin care să creezi o astfel de comunicare cu toți angajații tăi. 

 

Sursă foto: pixabay.com

Completează-ți echipa cu muncitori din Asia. Contactează-ne!

Contactează-ne