str. Islaz 37, Sector 1, București

Talentele din Republica Moldova – soluția pentru companiile din IT

Recrutare forta de munca Asia

Comments: Niciun comentariu.

Chiar dacă ne aflăm în plină pandemie, există business-uri care funcționează la fel de bine ca și până acum, iar altele, chiar mai bine. Ne vom referi de data aceasta la sectorul IT din România, care a cunoscut în ultimii ani o creștere deosebită.

Companiile cu capital străin au ales România din cel puțin trei motive: pe de o parte, fiindcă tinerii români sunt foarte pregătiți în acest domeniu, pe de altă parte, deoarece forța de muncă din țara noastră este mai ieftină și, nu în ultimul rând, pentru că ne bucurăm de o infrastructură tehnică îmbucurătoare. Viteza internetului în România se află pe primele poziții în Europa, iar dispozitivele electronice se ridică la standardele necesare efectuării oricăror activități în acest domeniu.

Majoritatea angajatorilor IT au ales București, Cluj și Iași

Dincolo de poveștile de succes ale companiilor românești, care fie și-au păstrat capital autohton 100%, fie au fuzionat cu alți jucători străini în piața de IT, ori au fost vândute cu totul, în acest moment își desfășoară pe teritoriul României o paletă întreagă de companii cu capital străin. Centrele principale sunt cele din București, Cluj și Iași.

Angajatorii s-au orientat către aceste locații datorită faptului că mulți tineri aleg aceste orașe. Stabilitatea financiară și posibilitatea de a avea un stil de viață efervescent sunt principalele motive pentru care cei mai mulți specialiști în domeniul IT se mută în București, Cluj și chiar Iași. Majoritatea dintre ei rămân pe termen lung în orașele respective, întemeindu-și familii și dezvoltând o viață socială activă.

Companiile atrag atenția că nu mai găsesc specialiști IT în România

În urma mai multor analize, companiile multinaționale au atras atenția asupra faptului că au numeroase poziții vacante fiindcă nu reușesc să mai angajeze talente din România. De ce acest lucru? Aici merită să discutăm despre două direcții, legate strâns între ele. Prima dintre ele aduce în prim plan o temă destul de prezentă în dezbaterile sociologice. Este vorba despre migrarea tinerelor talente către țări din vestul Europei. Avem, așadar, de a face cu un exod al creierelor, așa cum a fost numit de analiști, care atrage reducerea ofertei de talente rămase pe teritoriul României. Apoi, discutăm despre faptul că specialiștii IT prezenți în România sunt deja angajați și, chiar dacă aleg să-și schimbe angajatorul, pozițiile vacante vor persista. Prin urmare, problematica lipsei de resurse umane în domeniul IT este o realitate asupra căreia se apleacă destul de frecvent cei implicați în domeniu.

Talentele din Republica Moldova – soluția propusă de International Work Finder

Tinerii din Republica Moldova care vor să urmeze o carieră în IT au posibilitatea să aleagă dintre cele peste 20 de facultăți tehnice pe care cele 32 de Universități locale le pun le dispoziție. Printre cele mai renumite facultăți se numără: Facultate de Matematică și Informatică din cadrul Universității de Stat din Moldova, Facultatea Calculatoare, Informatică şi Microelectronică din cadrul Universității Tehnice a Moldovei, Facultatea Fizică, Matematică și Tehnologii Informaționale din cadrul Universității de Stat din Tiraspol.

Anual, aproximativ 20 000 de absolvenți ai facultăților tehnice se angajează imediat în companii din domeniul IT. Unii dintre ei, reușesc să lucreze chiar din timpul facultății, reușind să acumuleze experiență mult mai rapid. Specialiștii IT din Republica Moldova sunt recunoscuți pentru pregătirea lor riguroasă și pentru experiența profesională deja acumulată în cadrul companiilor prezente pe piața locală. Dornici să accepte provocări noi în țara vecină, acești tineri cunosc multe limbi străine, aspect important pentru majoritatea companiilor din domeniul IT. Cu o mare capacitate de a lucra sub presiune, dar în același timp de a livra servicii de calitate, specialiștii IT din Republica Moldova sunt dornici să se dezvolte și să contribuie la succesul echipelor din care fac parte.

Dacă reprezinți o companie din domeniul IT și ai nevoie de talente: front-end developer, data engineer sau operatori call center, echipa noastră de recrutare va găsi candidații potriviți. Cu o bogată experiență în recrutarea internațională, evaluăm, atragem și recrutăm cei mai buni programatori prin intermediul testelor tehnice și a competițiilor de coding pe care le propunem candidaților noștri. Suntem dedicați partenerilor noștri și căutăm întotdeauna soluții de recrutare flexibile! 

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să ne contactaţi la adresa de e-mail contact@work-finder.eu sau la numărul de telefon 0741 100 179

Sidebar:
Suna