str. Islaz 37, Sector 1, București

Servicii Premium in Recrutare

Recrutare forta de munca Asia

Comments: Niciun comentariu.

Care sunt avantajele unei firme de recrutare?

Tot mai multi anteprenori romani, din diferite domenii, reclama faptul ca gasesc din ce in ce mai greu forta de munca la noi in tara, fie ca este vorba de muncitori calificati sau necalificati.

In aceste conditii, solicitarile patronilor romani s-au orientat in ultima vreme catre piata muncii din Asia, care s-a dovedit foarte ofertanta atat din punct de vedere al volumului de personal disponibil, cat si al calitatii si seriozitatii muncii prestate.

Agentiile serioase de recrutare merg personal la recrutare in Asia cu companiile interesate si se dau probe live in santiere, pentru o selectie corecta.

Prin specialistii in recrutare de care dispun, agentiile minimizeaza riscul de a recruta muncitori care sa nu se adapteze.

In ceea ce priveste intocmirea documentelor, agentia de recrutare se ocupa integral de obtinerea lor atat in Romania cat si in Asia, la un tarif preferential.

Agentia ofera suport post-recrutare pe toata perioada contractuala.

 

De ce trebuie sa tineti cont in procesul de recrutare muncitori asiatici

Pretul nu este cel mai important criteriu in alegerea companiei de recrutare.

Avand in vedere ca este vorba de un domeniu relativ nou, ar fi bine sa va adresati unei firme care are deja o experienta de minim doi ani in recrutarea personalului asiatic.

 

Cum se desfasoara procesul de recrutare pentru muncitori asiatici

Indiferent cu cine alegeti sa colaborati, iata cateva informatii pentru a nu da gres in procesul de recrutare muncitori asiatici.

In functie de categoria de muncitori asiatici solicitata  si calificare si tara de provenienta (Nepal, India, Sri Lanka, Vietnam, Filipine), recrutarea ar trebui sa se desfasoare astfel:

  • Recrutarea muncitorilor necalificati se face pe baza de CV si/sau interviu video.Recrutarea muncitorilor calificati se face in baza interviului si proba de lucru video sau sustinuta pe Skype.
  • In cazul in care este necesara inlocuirea muncitorului din diverse motive (imbolnavire, probleme legale ale muncitorului, parasirea locului de munca prin demisie sau disparitie, necorespundere profesionala) agentia ofera inlocuire gratuita a acestuia, in perioada de proba/garantie.

 

Atentie insa la agentiile care va ofera doar probe de lucru filmate! Posibilitatea ca muncitorul respectiv sa fie slab calificat dar repetend proba de lucru, il puteti recruta eronat, considerandu-l calificat.

Probele de lucru online nu pot da gres, iar agentiile serioase de recrutare pun la dispozitia solicitantilor cate trei sau chiar mai multi candidati pentru un post.

Daca nu doriti sa faceti personal selectarea candidatilor, agentia de recrutare poate face selectia pentru dumneavoastra.

Biletele de avion sunt negociate la un pret corect pe numarul de muncitori adusi si sunt achizionate de catre agentie, care se ocupa de toata logistica necesara sosirii muncitorilor din Asia pana in Bucuresti, la aeroport sau la punctul de lucru.

Unele agentii precum International Work Finder ofera chiar cursuri de integrare culturala si cursuri de limba romana pentru muncitorii asiatici recrutati.

 

Sidebar:
Suna