str. Islaz 37, Sector 1, București

Pandemia de coronavirus și economia națională. Ce industrii importante continuă să angajeze?

Recrutare forta de munca Asia

Comments: Niciun comentariu.

Pandemia de coronavirus are și va avea în continuare un cuvânt important de spus asupra economiei naționale. Efectele sale se resimt în România inclusiv în domeniul resurselor umane, unde, potrivit statisticilor, importul de forță de muncă a scăzut cu 75%, iar numărul angajaților sosiți din străinătate în luna martie este de trei ori mai mic decât numărul celor veniți luna trecută. 

Totodată, în contextul în care hotelurile, restaurantele și cafenelele au fost nevoite să-și închidă ușile, HoReCa se află în topul industriilor afectate de situația actuală din țara noastră. Cu toate acestea, doar 10% dintre companiile care activează în industria HoReCa și care au apelat la serviciile noastre de recrutare au solicitat anularea contractelor. În schimb, celelalte 90%, printre care și companii renumite în domeniu, speră că economia își va reveni, motiv pentru care au cerut doar amânarea contractelor pentru o perioadă de câteva luni. 

În plus, există și companii din domenii esențiale pentru economie care fie solicită amânarea contractelor pentru o perioadă mult mai scurtă, fie angajează în același ritm ca până acum. Te invităm să descoperi, în rândurile următoare, care sunt acestea! 

Construcțiile, agricultura, industria grea, retailul și companiile din IT continuă să angajeze 

Cu excepția angajatorilor din industria HoReCa, companiile din alte ramuri de activitate amână sosirea angajaților străini până când pericolul va trece. 

Mai mult decât atât, în domenii precum IT, construcții, agricultură, industrie grea, retail, nevoia de resursă umană rămâne, în continuare, acută, astfel că multe firme nu doresc nicio amânare, ci dimpotrivă: angajează în continuare pentru a-și putea desfășura activitatea în condiții firești. Astfel, numeroase companii, aflate în căutarea angajaților potriviți nevoilor existente în business-urile lor, continuă să apeleze la serviciile echipei noastre de profesioniști în domeniul recrutării.

Prin urmare, dacă și firma ta se confruntă cu deficitul de personal, ai toate motivele să optezi pentru serviciile pe care ți le punem la dispoziție. Dincolo de personalul asiatic pe care îl avem deja la îndemână, te putem ajuta cu resurse umane din România. Am început deja să ocupăm poziții cheie pentru companii cu renume, care asigură continuitatea serviciilor în această perioadă dificilă: personal IT, manipulanți marfă, casieri, șoferi. Dacă ai o cerere specifică, sună-ne și vom găsi soluții flexibile.

Sidebar:
Suna