str. Islaz 37, Sector 1, București

Organizăm ateliere de integrare culturală pentru personalul asiatic

Recrutare forta de munca Asia

Comments: Niciun comentariu.

Migrarea tot mai multor români în statele din vestul Europei, în America sau chiar în Australia a dat startul unui fenomen cu care țara noastră se confruntă în ultimii ani: lipsa personalului calificat sau necalificat din aproape toate domeniile de activitate. Locurile de muncă rămase neocupate, în urma deciziei mai multor familii române de a emigra, sunt o reală problemă a angajatorilor, care sunt nevoiți să își reducă sau chiar să își închidă activitatea în cadrul companiilor pe care le reprezintă.

Pentru că iubim oamenii și credem în ei, ne-am propus să ajutăm firmele care își desfășoară activitatea în România să angajeze persoane loiale și pregătite pentru a munci cinstit, care provin din țări asiatice, precum Nepal, Sri Lanka, India sau Vietnam. Având în spate o echipă formată din specialiști, urmăm țelul de a aduce în România persoane educate, care își privesc meseria cu responsabilitate și seriozitate.

Orice relocare, mai ales cea în scop profesional, implică adaptarea la modelul cultural al țării-gazdă. Deoarece credem și respectăm motto-ul „Omul potrivit, la locul potrivit”, îl punem aplicare și când vine vorba de integrarea muncitorilor asiatici în cultura noastră. De aceea, prin activitățile pe care le desfășurăm, ne dorim să îi ajutăm pe muncitorii străini să se acomodeze mai ușor cu un model cultural diferit de al lor. Cu alte cuvinte, să simtă că sunt oamenii potriviți, în locurile potrivite, nu străini care au ales, din diverse motive, să lucreze în România.

În acest articol vă vom prezenta modalitățile principale care contribuie la integrarea muncitorilor străini în cultura română.

Limba – legătura dintre oameni

Limba este puntea de legătură dintre oameni, acest lucru fiind valabil și în cazul relațiilor profesionale, între angajat și angajator, dar și între angajatorul român și angajatul care provine din spațiul asiatic. Este important și necesar ca oamenii să înțeleagă lucrurile care li se transmit și, totodată, să poată comunica, la rândul lor: sarcinile pe care le-au rezolvat, eventuale neînțelegeri care pot apărea, întrebările la care caută răspuns. 

Dacă ne gândim la relația dintre angajații asiatici și angajații români, ne dăm seama cât de necesară este existența unei punți de legătură între ei, pentru a putea lucra împreună, pentru a învăța unii de la ceilalți și, de ce nu, pentru a putea simți că relaționează în adevăratul sens al cuvântului. Un cod lingvistic comun le-ar oferi posibilitatea angajaților străini să participe la discuțiile de grup ale angajaților români, ceea ce ar simplifica procesul de integrare. În caz contrar, angajații asiatici s-ar simți străini, din cauza dificultăților de relaționare, chiar a imposibilității de comunicare, lucru care i-ar putea afecta în munca pe care o desfășoară.

Tocmai pentru că ne dorim ca procesul de integrare a asiaticilor în cultura noastră să nu fie o provocare nesfârșită pentru ei, ca nou-veniți într-o altă țară, organizăm cursuri de predare a limbilor română și engleză pentru personalul asiatic pe care doriți să îl angajați. Vă punem la dispoziție profesori acreditați care vor susține ore interactive, în urma cărora viitorii salariați ai companiei Dumneavoastră vor cunoaște atât limba română, cât și limba engleză la nivel conversațional.

Ateliere despre cultura română

Pentru a îmbunătăți procesul de integrare a asiaticilor în țara noastră și, implicit, pentru a-i ajuta să descopere mai multe lucruri despre modelul cultural român, organizăm periodic ateliere în cadrul cărora sunt invitați angajații străini. 

Unul dintre atelierele pe care le-am organizat s-a desfășurat miercuri, 24 iulie 2019. În cadrul acestuia au fost invitați angajați nepalezi, care lucrează în prezent în București, în domeniul HoReCa. Prin această întâlnire ne-am propus să îi familiarizăm pe cei prezenți cu câteva lucruri esențiale despre România: de la istorie și geografie, până la aspecte care țin de gastronomia noastră și locuri care merită vizitate. Cei prezenți și-au manifestat curiozitatea și au remarcat și unele asemănări care există între spațiul nostru și spațiul asiatic, inclusiv din punct de vedere gastronomic: și ei obișnuiesc să mănânce supe și orez cu lapte. 

Prin astfel de ateliere, ne dorim să îi ajutăm pe cei veniți din spațiul asiatic să se familiarizeze cu țara noastră și, de ce nu, să descopere și asemănările care există între România și țara lor natală. Descoperirea asemănărilor, și nu doar a deosebirilor, ar putea contribui la confortul psihologic. Totodată, în cadrul evenimentelor, cei prezenți își pot exersa cunoștințele lingvistice dobândite de-a lungul cursurilor și își pot face mai mult curaj să comunice ceea ce gândesc.

Medierea constantă a legăturii dintre angajații asiatici și restul echipei

Credem în importanța comunicării, de aceea ne-am mai asumat un rol puternic – acela de mediator. Din momentul în care veți decide să semnați un contract cu compania noastră, vă asigurăm că veți avea la dispoziție în permanență un partener care vă va susține în toate etapele de angajare a muncitorilor străini, pentru ca acestea să fie un real succes. 

Ne dezvoltăm în permanență și ținem pasul cu noutățile din domeniul resurselor umane, astfel încât să devenim un real ajutor pentru angajatorii români care sunt în căutarea forței de muncă. Avantajele angajării personalului asiatic sunt numeroase, așa că ne puteți scrie pentru a obține mai multe detalii despre acest proces în care vă vom fi aproape.

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să ne contactaţi la adresa de e-mail contact@work-finder.eu sau la numărul de telefon 0741 100 179

***

Despre International Work Finder

International Work Finder rezolvă nevoia de forță de muncă necalificată și calificată cu care România se confruntă în urma exodului angajaților din ultimii ani. Echipa noastră este formată din profesioniști cu o bogată experiență în identificarea omului potrivit la locul potrivit. În acest context, International Work Finder reprezintă o oportunitate pentru toate acele companii care își doresc angajați loiali, educați într-un sistem care respectă omul și meseria sa – sistemul de educație asiatic. Recrutăm resurse umane din Nepal, India, Vietnam, Sri Lanka și alte piețe emergente.

 

Sidebar:
Suna