str. Islaz 37, Sector 1, București

Nevoia de resursă umană rămâne acută: Guvernul a stabilit un contingent de 30.000 de muncitori străini pentru anul 2020

Recrutare forta de munca Asia

Comments: Niciun comentariu.

Analizând statisticile recente, descoperim că emigrarea continuă să ia amploare și, din nefericire, să își pună puternic amprenta asupra pieței muncii naționale. În fiecare zi, sute de români aleg să părăsească țara, orientându-se către alte state europene, în care nivelul salarial este superior celui de la noi. 

Consecințele negative ale emigrării masive se resimt în majoritatea sectoarelor de activitate, printre cele mai importante numărându-se și agricultura, construcțiile, HoReCa, producția. În prezent, deficitul de personal este una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă angajatorii români. Mai mult decât atât, în unele situații, problema a devenit atât de gravă, încât mulți antreprenori au fost nevoiți să-și închidă afacerile – să ne gândim, de exemplu, doar la restaurantele care au reușit să reziste doar foarte puțin timp pe piață, tocmai din cauza lipsei personalului calificat.

Deși emigrarea reprezintă o realitate tristă a zilelor noastre, este esențial să ținem cont și de oportunitatea pe care o reprezintă imigranții. Potrivit cifrelor Inspectoratului General pentru Imigrări, cei mai numeroși muncitori străini care sosesc în România sunt asiaticii – în special filipinezi, vietnamezi și nepalezi. Datorită salariului mult mai bun decât cel care li se oferă în statele de origine, dar și datorită altor beneficii de care se pot bucura aici, printre care dreptul de lungă ședere, aceștia decid să lucreze în țara noastră cu încrederea că le vor putea oferi familiilor lăsate acasă un trai cât mai bun – căci, după cum am prezentat într-un articol anterior, familia este valoarea primordială din sufletul asiaticilor.

Întrucât angajarea imigranților reprezintă șansa multor companii de a-și salva activitatea și, cel mai important, una dintre rezolvările principale ale deficitului de personal la nivel național, Guvernul stabilește, în fiecare an, un contingent de muncitori nou admiși pe piața națională a forței de muncă, care provin din afara Europei. Conform statisticilor din ultimii doi ani, despre care te invităm să citești în articolul de astăzi, nevoia de muncitori străini este în continuă creștere.

În 2019, nevoile tot mai mari de pe piața forței de muncă au determinat creșterea contingentului de muncitori străini

La finalul anului 2018, numărul maxim admis al lucrătorilor străini din țara noastră era de 13.500 de persoane. Emigrarea masivă și scăderea demografică, însă, au determinat creșterea semnificativă a acestuia, astfel că, la începutul anului 2019, contingentul nou hotărât era de 20.000 de angajați străini. 

Cu toate acestea, a fost necesară încă o modificare, din cauza cererilor tot mai mari de pe piața muncii și a nevoii crescute de personal. În acest context, contingentul a fost suplimentat cu încă 10.000 de muncitori, ajungând, în cele din urmă, la un număr maxim admis de noi lucrători de 30.000. 

Guvernul a stabilit un contingent de 30.000 de muncitori străini pentru anul 2020

Pe baza propunerii venite din partea Ministerului Muncii, Guvernul a stabilit un contingent de 30.000 de muncitori străini – un număr identic cu cel din 2019, după creșterea celui inițial hotărât.

Contingentul de anul acesta reflectă faptul că nevoile angajatorilor sunt în continuare mari și că deficitul de resursă umană își poate găsi rezolvarea prin angajarea personalului provenit din afara spațiului european. În plus, este important să avem în vedere faptul că până și companiile cu renume au angajat deja personal asiatic, lucru care le-a ajutat să-și desfășoare activitatea în condiții normale și, mai mult decât atât, să-și mențină reputația la nivel local și chiar național.

Și în 2020, misiunea noastră este să aducem omul potrivit, la locul potrivit

După cum ai descoperit deja, din ce în ce mai multe companii iau în calcul opțiunea de a angaja personal străin. Atunci când vorbim despre angajații asiatici, este esențial să avem în minte câteva cuvinte-cheie: respect pentru muncă, responsabilitate, potențial imens – calități care îi transformă în angajați excelenți pentru unele dintre cele mai importante și căutate industrii din țara noastră: de la agricultură, la construcții; de la producție, la FMCG. 

Așadar, dacă și compania ta se confruntă cu deficitul de personal, nu ezita să apelezi cu încredere la serviciile oferite de International Work Finder, o echipă formată din profesioniști în domeniul recrutării de lucrători asiatici. Mulțumirea clienților noștri demonstrează faptul că, pe parcursul anilor de activitate de până acum, am reușit să îndeplinim, de fiecare dată, misiunea aducerii omului potrivit, la locul potrivit

În 2020, oferă-i și tu companiei tale șansa de a se bucura de un personal bine pregătit și care răspunde nevoilor business-ului tău!

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să ne contactaţi la adresa de e-mail contact@work-finder.eu sau la numărul de telefon 0741 100 179

***

Despre International Work Finder

International Work Finder rezolvă nevoia de forță de muncă necalificată și calificată cu care România se confruntă în urma exodului angajaților din ultimii ani. Echipa noastră este formată din profesioniști cu o bogată experiență în identificarea omului potrivit la locul potrivit. În acest context, International Work Finder reprezintă o oportunitate pentru toate acele companii care își doresc angajați loiali, educați într-un sistem care respectă omul și meseria sa – sistemul de educație asiatic. Recrutăm resurse umane din Nepal, India, Vietnam, Sri Lanka și alte piețe emergente.Sidebar:
Suna