str. Islaz 37, Sector 1, București

International Work Finder, acum mai aproape de angajatorii din vestul și estul țării

Recrutare forta de munca Asia

Comments: Niciun comentariu.

Nevoia de resursă umană a crescut de la an la an, astfel că Guvernul a stabilit un contingent de 30.000 de muncitori străini pentru 2020. Întrucât sute de români aleg să emigreze în țările care au o situație economică mai bună, iar nivelul natalității a scăzut semnificativ în ultimii ani, din ce în ce mai mulți antreprenori au decis să angajeze persoane care provin din afara spațiului european. Responsabili, muncitori și bine pregătiți, asiaticii au ajuns repede în topul preferințelor angajatorilor care au înțeles că recrutarea personalului străin îi poate ajuta să-și desfășoare activitatea în condiții normale, în contextul socio-economic actual.

Cu toate acestea, lipsa forței de muncă rămâne și în 2020 una dintre problemele esențiale cu care zone economice importante ale țării noastre se confruntă. 

Zona de vest, puternic afectată de lipsa resursei umane

Deficitul de personal este o problemă majoră pe piața muncii din vestul țării de o bună perioadă, iar în 2018 a atins apogeul: potrivit unui articol din ziarul Adevărul, acesta se confrunta cu cea mai mare criză de forță de muncă din ultimii 30 de ani. 

Chiar dacă au trecut doi ani de atunci, timp în care s-a încercat ameliorarea situației economice prin angajarea muncitorilor care provin și din alte zone ale României, lipsa unui număr suficient de persoane calificate continuă să pună în dificultate mulți antreprenori. De exemplu, conform Inspectoratului Teritorial de Muncă din județul Timiș, printre industriile care au cel mai mult de suferit din cauza emigrării masive se află construcțiile și agricultura. Aceleași industrii sunt afectate și în județul Arad

Mai mult decât atât, lipsa resursei umane este o adevărată provocare și în județul Bihor, care se confruntă cu deficitul de personal calificat în industrii precum construcțiile și HoReCa.

Deficitul de personal, o problemă și pentru angajatorii din zona Moldovei

Scăderea natalității și îmbătrânirea populației au un cuvânt important de spus pe piața muncii din Moldova. În acest context, fenomenul emigrării face tot mai dificilă misiunea angajatorilor din numeroase județe de a găsi muncitori care dețin competențele necesare pentru industriile importante din regiune. Spre exemplu, în județul Bacău, domeniile în care se resimt cel mai mult consecințele negative ale deficitului de personal sunt construcțiile, HoReCa și industria textilă – aceasta din urmă are de suferit și în alte zone, precum Vrancea, un centru important din țara noastră în domeniul confecțiilor. De asemenea, criza forței de muncă există și în industria panificației în acest județ sud-răsăritean.

Dacă ne îndreptăm atenția către partea superioară a hărții regiunii Moldovei, aflăm că și această zonă a fost afectată de fenomenul emigrării din ultimii ani. În Suceava, angajatorilor din industrii precum construcțiile, producțiile și industria alimentară le este din ce în ce mai greu să găsească personal pregătit, care să răspundă nevoilor business-urilor pe care le dețin. 

International Work Finder, acum mai aproape de angajatorii din zona de vest și de est a țării

Încă de la început, ne-am propus să fim alături de companiile din România în găsirea omului potrivit, la locul potrivit, misiune pe care am reușit s-o ducem întotdeauna la bun sfârșit, după cum arată și rezultatele de până acum. Astfel, în portofoliul nostru se află companii cu renume pe plan local și chiar național, printre care: Vel Pitar, Penny, Chopstix, Il Calcio, Mesopotamia, Ducatex, Euroservice Technology, Automar,  Valahorum Construct, Romcolor, Papillon și mulți alții.

Cum criza forței de muncă reprezintă o problemă extinsă la nivel național, începând cu anul acesta, International Work Finder este mai aproape de angajatorii din zona de vest, precum și din zona de est a țării, prin deschiderea filialelor în județul Arad, respectiv Bacău. Dorim, pe această cale, să sprijinim și alți angajatori români să găsească muncitorii potriviți nevoilor existente în firmele lor și, astfel, să crească semnificativ șansele de reușită a afacerilor. 

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să ne contactaţi la adresa de e-mail contact@work-finder.eu sau la numărul de telefon 0741 100 179

***

Despre International Work Finder

International Work Finder rezolvă nevoia de forță de muncă necalificată și calificată cu care România se confruntă în urma exodului angajaților din ultimii ani. Echipa noastră este formată din profesioniști cu o bogată experiență în identificarea omului potrivit la locul potrivit. În acest context, International Work Finder reprezintă o oportunitate pentru toate acele companii care își doresc angajați loiali, educați într-un sistem care respectă omul și meseria sa – sistemul de educație asiatic. Recrutăm resurse umane din Nepal, India, Vietnam, Sri Lanka și alte piețe emergente.

 

Sidebar:
Suna