str. Islaz 37, Sector 1, București

De ce este avantajos să angajezi muncitori asiatici?

Muncitori asiatici pe santier in Romania

Recrutare forta de munca Asia

Comments: Niciun comentariu.

Atunci când faci o comparație între etica muncii la angajații români și muncitorii asiatici vei observa o diferență majoră. O caracteristică observată la angajații români este că o bună parte dintre aceștia nu muncesc pentru plăcerea de a munci în sine, munca nefiind un punct central în viața acestora. Muncitorii români își fac munca în mod corect și uneori chiar și în mod responsabil, dar în cele mai multe dintre cazuri aceștia nu vor căuta metode pentru a-și îmbunătăți productivitatea și nu credem că vă spunem noutăți.

La polul opus se găsesc muncitorii asiatici. Muncitorii asiatici plasează mereu munca în centrul vieții lor, astfel că firmele care se decid să lucreze cu aceștia au o productivitate și o rată de succes mult mai mare pe piață. Asiaticii, în special cei care vin în Europa să muncească, dar nu numai, nutresc o stare de recunoștință pentru angajatorii lor, pentru că le oferă un loc de muncă și un salariu cu care pot să își întrețină familiile rămase acasă. Aceasta este de fapt și principala diferență față de români.

Care este etica muncii pe care o regăsim la muncitorii asiatici?

Unul din plusurile pe care le vei observa la muncitorii asiatici este timpul pe care îl acordă muncii lor. Spre deosebire de majoritatea muncitorilor, indiferent de țara de proveniență, aceștia ajung să lucreze chiar și 12 ore pe zi, ajungând să se întoarcă la casele lor abia în jurul orei 21. Iar acest lucru nu este valabil doar în cazul celor care lucrează în mediul rural precum fermierii, acest lucru se regăsește și la muncitorii asiatici care sunt angajați în cadrul multinaționalelor.

Această dorință a lor de a munci provine din cultura acestora. În timp ce românii sunt persoane care sunt mult mai motivați de propriul succes, muncitorii asiatici își doresc ca întreg grupul să reușească. Aceștia sunt mult mai motivați când întreaga echipă are de câștigat.

Statistic, genul acesta de muncitorii vor lucra foarte bine într-o echipă și se vor integra în orice fel de colectiv. Un bun exemplu ar fi modul în care, spre deosebire de majoritatea oamenilor care se îndreaptă spre casă la ora 17, un astfel de muncitor preferă să rămână alături de colegii săi și să îi ajute să își termine treaba. Abia când toată lumea și-a încheiat sarcinile, o persoană asiatică se îndreaptă mulțumită spre casă.

Vrei să angajezi muncitori asiatici? Suna acum!

De ce să angajezi muncitori asiatici?

Spre deosebire de majoritatea persoanelor care au o gândire individualistă, muncitorii asiatici pun întotdeauna fericirea întregului grup pe primul loc. Spre exemplu, dacă vei întreba un angajat român care este cea mai importantă persoană pentru el, cel mai probabil se va gândi la el însuși prima dată. Muncitorii asiatici se vor gândi la persoanele apropiate și chiar la șeful sau colegii săi de muncă. Acest lucru nu înseamnă că românul nu se gândește și la cei din jur sau că o persoană asiatică nu se gândește niciodată la propria persoană, ci reflectă modul de gândire al acestor persoane și modul în care își prioritizează responsabilitățile și cum gândesc ierarhia profesională.

O altă statistică arată că muncitorii asiatici sunt dispuși să lucreze chiar și șapte zile pe săptămână și câteodată ajung acasă chiar aproape de miezul nopții. Mai mult de atât, aceștia nu se gândesc nici la o plată suplimentară pentru orele prestate peste program.

Nu în ultimul rând, este recomandat să vă reorientați spre angajarea genului acesta de muncitori întrucât persoanele asiatice sunt bine pregătite într-o gamă largă de domenii. Acest lucru este datorat faptului că în cultura asiatică școala joacă un rol extrem de important în viața oamenilor. Este un fapt dovedit că elevii asiatici au rezultate mai bune decât elevii din alte culturi. Când ajung la vârsta maturității aceștia ajung persoane foarte disciplinate și organizate. Orice angajator își dorește ca angajații săi să aibă aceste calități.

Combinând aceste lucruri anterior menționate cu o etică a muncii foarte bună, se poate constata că angajarea muncitorilor asiatici este o alegere înțeleaptă pe care ar trebui să o considere orice angajator.

Contacteaza-ne si afla mai multe!

Cauți muncitori asiatici? Apelează cu încredere la serviciile International Work Finder!

Sidebar:
Suna