Str. Grigore Manolescu, Nr. 7

Cauți muncitori în construcții? – află tot ce trebuie să știi!

Recrutare forta de munca Asia

Comments: Niciun comentariu.

Industria prelucrătoare, serviciile și, în special, construcțiile se numără printre domeniile cele mai afectate de criza de pe piața forței de muncă. Companiile care au nevoie de suplimentarea personalului se îndreaptă tot mai mult către o soluție care să le garanteze succesul. În aceste condiții, 6 din 10 oameni de afaceri sunt dispuși să apeleze la atragerea muncitorilor străini calificați, potrivit unui barometru de opinie realizat de Frames&Train Your Brain.

Un nou contingent aprobat de Guvern în 2019 privind permisele de muncă în România

Numărul record al cererilor depuse la Ministerul de Interne indică necesitatea angajatorilor de a găsi muncitori în sectoare de importanță majoră pentru România, precum HoReCa, construcții sau turism. Românii care au plecat în străinătate nu pot fi convinși să se întoarcă nici măcar în urma majorării salariilor din țara noastră.

Conform informațiilor furnizate de Inspectoratul Județean pentru Imigrări, numai în prima parte a anului trecut au fost emise aproape 4.500 de permise pentru angajați non-UE. Astfel, până în iulie 2018 numărul total al muncitorilor aduși în România din țări precum Nepal, Vietnam, China sau Sri Lanka a crescut la 17.000. Principalele nișe de activitate în care activează cetățenii străini sunt următoarele: industria ospitalieră, construcția de nave și structuri plutitoare, comerț cu ridicata și construcții rezidențiale și nerezidențiale.

De la începutul anului 2019, Guvernul a emis o Hotărâre potrivit căreia s-a stabilit un contingent de 20.000 de lucrători nou-admiși pe piața forței de muncă din țara noastră. Practic, comparativ cu 2018, numărul lor a crescut cu 5.000.

Potrivit specialiștilor, avem mai bine de 300 000 de angajați în construcții, doar jumătate însă din numărul necesar pentru a acoperi deficitul în această nișă.

Vietnamezii ne ridică blocurile, în timp ce românii construiesc Occidentul

Patronii români au început deja să demareze proiecte importante în domeniul construcțiilor, apelând la echipe de muncitori străini. În București, Brașov și Botoșani, vietnamezii ne construiesc deja clădirile rezidențiale, declarându-se foarte mulțumiți de condițiile de lucru oferite de angajatori.

Principalul motiv pentru care asiaticii vin la muncă în România în domeniul construcțiilor este salariul motivant. Un lucrător asiatic poate obține aici 500-700 de dolari lunar, la care se adaugă transportul și cazarea gratuite, plus 3 mese pe zi și asigurarea de sănătate. De regulă, contractele au o durată de 2 ani, cu posibilitate de prelungire.

Cum decurge procesul de angajare a străinilor?

Pentru ocuparea locurilor de muncă din construcții și nu numai, companiile multinaționale, dar și firmele locale din România, apelează la firme de recrutare personal asiatic.

E foarte important de menționat că angajarea muncitorilor străini implică proceduri ample, care necesită o bună cunoaștere a prevederilor legale din diferite țări. Aceste formalități durează între 3 și 4 luni și necesită costuri diferite, în funcție de comisioanele agențiilor de recrutare.

Având în vedere importanța și complexitatea procesului, este indicat ca angajatorii să solicite serviciile specializate ale firmelor de recrutare personal străin.

Misiunea noastră este să ajutăm companiile românești să-și atingă potențialul maxim prin identificarea resursei umane potrivite. Tocmai de aceea, echipa noastră este pregătită să răspundă tuturor întrebărilor pe care le aveți. Angajarea muncitorilor străini este de-acum mult mai simplă, iar dedicarea noastră față de fiecare client în parte ne poziționează în topul celor mai căutate agenții de recrutare personal asiatic.

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să ne contactaţi la adresa de e-mail contact@work-finder.eu sau la numărul de telefon 0756 159 200.

***

Despre International Work Finder

International Work Finder rezolvă nevoia de forță de muncă necalificată și calificată cu care România se confruntă în urma exodului angajaților din ultimii ani. Echipa noastră este formată din profesioniști cu o bogată experiență în identificarea omului potrivit la locul potrivit. În acest context, International Work Finder reprezintă o oportunitate pentru toate acele companii românești care își doresc angajați loiali, educați într-un sistem care respectă omul și meseria sa – sistemul de educație asiatic. Recrutăm resurse umane din Nepal, India, Vietnam, Sri Lanka și alte piețe emergente.