str. Islaz 37, Sector 1, București

Află ce companii cu renume au angajat deja personal asiatic

Recrutare forta de munca Asia

Comments: Niciun comentariu.

Fenomenul imigrării este tot mai des întâlnit în România: zilnic pleacă sute de oameni în străinătate, fiind în căutarea unor satisfacții salariale mai mari. Astfel, deficitul de personal a devenit una dintre principalele probleme cu care se confruntă angajatorii. Nu de puține ori, se ajunge la situația în care aceștia vor să angajeze, dar nu găsesc muncitori suficient de pregătiți pentru domeniu l la care aspiră sau, mai mult, nu găsesc deloc.

La fel de frecventă este, însă, și emigrarea asiaticilor, care aleg țara noastră din două motive principale: în primul rând, aceștia beneficiază de o serie de drepturi, printre care și dreptul de ședere permanentă, pe care îl pot obține la 5 ani după ce au venit în România. În al doilea rând, și salariul, în medie de 400-500 de dolari, îi motivează, în condițiile în care familiile asiatice sunt numeroase, iar bărbații au datoria, morală și financiară, de a le asigura un trai decent.

În acest context, companiile din România au luat din ce în ce mai serios opțiunea de a angaja imigranți asiatici, oameni serioși, responsabili, care valorizează munca și acordă atenția necesară lucrului bine făcut. Ba mai mult decât atât, din rândul firmelor în care lucrează asiatici fac parte și companii cu renume, pentru care calitatea și profesionalismul sunt esențiale în activitatea lor. 

Arta servirii impecabile în industria HoReCa

Când ne gândim la modelul cultural asiatic, este imposibil să nu avem în minte și imaginea gastronomiei orientale, gastronomie care a început să fie tot mai apreciată de către români. Preferințele culinare ale acestora au devenit din ce în ce mai diversificate, printre ele numărându-se și curiozitatea pentru noi gusturi, lucru pe care l-au luat în considerare companiile din industria HoReCa.

Așa este și cazul restaurantului cu specific chinezesc Chopstix, care s-a extins în 5 mari zone din România: București, Constanța, Brașov, Ploiești și Timișoara. Acesta a reușit să ajungă la papilele gustative și la inimile clienților prin mâncărurile care îmbină aromele tradiționale cu cele moderne. Cum cheia succesului oricărui restaurant cu un anumit specific este gustul autentic, cât mai fidel celui din țara de unde provine, Chopstix are numeroși angajați asiatici, în special nepalezi. Aceștia reușesc să-i conducă pe clienți într-o călătorie imaginară pe teritoriul Asiei, grație gusturilor și aromelor mâncărurilor atent preparate. În plus, Chopstix  ocupă un loc important în industria HoReCa și datorită calităților profesionale ale personalului: asiaticii sunt respectuoși, atenți la detalii, zâmbitori – toate acestea câștigând încrederea și simpatia celor care trec pragul restaurantului. De asemenea, și grupul City Grill și-a propus să angajeze anul acesta peste o sută de nepalezi, pe care să-i instruiască, astfel încât să ofere calitate la cele mai înalte standarde.

Atenția pentru lucrul bine făcut în industria construcțiilor

Mai bine de 50% dintre imigranții români sunt bărbați, cu vârsta cuprinsă între 30 și 40 de ani – cu alte cuvinte, acele persoane care ar fi putut face parte din forța de muncă din industria construcțiilor. Cum nevoile sunt foarte mari în acest domeniu, iar activitățile din industrie sunt diversificate, numeroase companii românești au angajat personal asiatic, grație calităților profesionale, printre care spiritul de echipă, seriozitatea, respectul pentru lucrul bine făcut și meticulozitatea. 

Și companiile cu experiență au apelat la resursa asiatică. De pildă, ValconRoofs, firmă înființată în anul 1999, se ocupă cu lucrări de acoperișuri, fiind, totodată, dealer și montator al celor mai renumiți producători de învelitori. Având un portofoliu bogat, compania desfășoară activități atât în capitală, cât și în provincie, în orașe precum Bacău, Iași, Alexandria etc. În ultimii ani, echipei de angajați ai ValconRoofs i s-au alăturat asiatici, care, prin munca făcută cu responsabilitate și atenție, aduc un plus de valoare companiei.

De asemenea, și firmele de construcții din zona Ardealului au luat tot mai în serios angajarea resursei umane asiatice, în ultimii ani. De exemplu, la Trans Grup Agapia, o companie care are sediul în Sibiu, lucrau în primăvara anului curent 40 de muncitori vietnamezi, pe posturi de instalatori, fierari betoniști, pavatori, drumari calificați și operatori pentru utilaje de construcții. Imigranții vietnamezi reprezintă o resursă umană valoroasă și în Brașov, unde câștigă salarii mult mai bune decât în țara natală, dar au și alte beneficii, precum cazare și masă asigurate. 

Ba mai mult, pentru unele firme din zona Transilvaniei, asiaticii reprezintă un colac de salvare. Aceasta a fost și situația companiei Gormet din Cluj-Napoca, specializată în confecții metalice, care a fost nevoită, în anul 2018, să angajeze 46 de vietnamezi, din cauza deficitului de personal autohton.

Mutându-ne atenția către o altă zonă geografică, mai precis în Dobrogea, este greu să nu remarcăm implicarea profesională a asiaticilor în domeniul construcțiilor, unde sunt aleși de angajatori pentru două calități esențiale: productivitate și loialitate față de locul de muncă. Astfel, unul dintre cei mai importanți angajatori care lucrează cu personal asiatic, din această parte a țării noastre, este șantierul naval Vard Tulcea, care număra, la începutul anului 2018, aproape 400 de angajați vietnamezi.

Angajați srilankezi la Combinatul de Îngrășăminte Chimice Năvodari

Alături de vietnamezi, nepalezi și srilankezii reprezintă o resursă umană valoroasă pentru angajatorii români, inclusiv în domeniul producției, care resimte, la rândul ei, consecințele scăderii demografice și ale migrării. Așa s-a întâmplat și în cazul Combinatului de Îngrășăminte Chimice Năvodari, care s-a confruntat cu lipsa personalului calificat (strungari, electricieni, sudori). Astfel, angajatorul a luat în calcul opțiunea de a aduce muncitori srilankezi, pentru a putea crește producția combinatului. În plus, prin extinderea personalului, se urmărește și creșterea cotei de piață pe plan local, mai ales că persoanele care activează în industria agricolă depind de îngrășămintele chimice produse.

Srilankezii sunt, așadar, o forță de muncă importantă pe piața românească, fiind potriviți pentru domeniul producției, datorită spiritului de echipă și a respectului față de lucrul bine făcut.

Asiaticii din marile companii le oferă clienților servicii de înaltă calitate, fiind înzestrați cu numeroase calități profesionale. Dacă și tu te confrunți cu deficitul de personal sau ești în căutarea unei resurse umane valoroase și competente, nu ezita să ne contactezi. Îți vom fi alături în procesul de recrutare, la finalul căruia vom aduce împreună „oamenii potriviți, la locurile potrivite”, pregătiți să lucreze în cele mai variate industrii, HoReCa, transporturi, construcții, domeniul auto, îngrijire, producție, SPA fiind doar câteva dintre ele. În portofoliul nostru se regăsesc companii importante, precum: Vel Pitar, Penny, Tip Top, Il Calcio, Mesopotamia, Romcolor, Algorithm Constructii S3, Ducatex, Kronos Protect, Hotel Peștera, Hotel Diesel, Euroservice Technology și mulți alții.

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să ne contactaţi la adresa de e-mail contact@work-finder.eu sau la numărul de telefon 0741 100 179

***

Despre International Work Finder

International Work Finder rezolvă nevoia de forță de muncă necalificată și calificată cu care România se confruntă în urma exodului angajaților din ultimii ani. Echipa noastră este formată din profesioniști cu o bogată experiență în identificarea omului potrivit la locul potrivit. În acest context, International Work Finder reprezintă o oportunitate pentru toate acele companii care își doresc angajați loiali, educați într-un sistem care respectă omul și meseria sa – sistemul de educație asiatic. Recrutăm resurse umane din Nepal, India, Vietnam, Sri Lanka și alte piețe emergente.

 

 

 

Sidebar:
Suna