str. Islaz 37, Sector 1, București

Află aici cât te costă fluctuația de personal

Călătorii / Recrutare forta de munca Asia

Comments: Niciun comentariu.

În ultimii ani, deficitul de personal a devenit una dintre principalele probleme cu efecte negative asupra pieței muncii din țara noastră. Sute de români emigrează în fiecare zi, în căutarea unor salarii mai mari decât cele care li se oferă aici. La fel de importantă este și fluctuația personalului, o provocare cu care angajatorii români se confruntă din ce în ce mai des și care presupune costuri uriașe, după cum vom prezenta în rândurile care urmează.

Ce costuri implică înlocuirea unui angajat?

Potrivit statisticilor, înlocuirea unui angajat are valoarea egală cu echivalentul a peste 12 salarii, însă acest rezultat nu ar trebui privit doar dintr-o perspectivă strict financiară. Este esențial să ne gândim și la celelalte tipuri de costuri existente. Printre cele mai mari este resursa de timp: o companie va avea nevoie de mai bine de un an pentru „a acoperi” pierderea unui angajat. Uneori, procesul de recrutare poate dura și câteva luni, mai ales în cazul pozițiilor superioare, unde este nevoie de oameni cu un anumit set de competențe. Totodată, și perioada de pregătire a noului angajat este de durată, mai ales în cazul joburilor entry-level. În plus, în această perioadă, mai există un cost pe care angajatorul trebuie să-l ia în calcul: nivelul de productivitate și de eficiență, care va fi mai scăzut în cazul angajaților noi, aflați în plin proces de formare și de învățare. 

Fluctuația de personal – cum s-a ajuns aici?

Ținând cont că fluctuația de personal este o problemă tot mai des întâlnită, este important să înțelegem motivele pentru care oamenii părăsesc companiile.   

Printre factorii principali care au dus la această situație de pe piața muncii națională se numără, fără doar și poate, emigrarea. Un lucru care este de reținut, însă, este faptul că nu toți angajații care pleacă din companii emigrează. Unii dintre aceștia își îndreaptă atenția către alte firme din țară, unde li se oferă salarii și alte beneficii mai mari. Așteptările financiare cresc odată cu trecerea timpului, astfel că un angajat hotărăște să plece, din nou, în momentul în care i se oferă un salariu și mai bun în altă parte. De asemenea, angajații decid să părăsească firmele și din alte motive: de exemplu, din cauza perioadelor solicitante, când sunt nevoiți să lucreze peste program, și din cauza volumului de muncă prea mare. Totodată, și selecția unui candidat nepotrivit se numără printre cauzele cele mai des întâlnite ale fluctuației personalului. 

În plus, găsirea unui nou angajat, potrivit nevoilor business-ului, este cu atât mai dificilă, cu cât emigrarea românilor a devenit un fenomen de amploare. În acest context, întrebarea cea mai importantă rămâne: ce pot face angajatorii, astfel încât să evite fluctuația personalului și, implicit, costurile pe care le implică înlocuirea unui angajat? Soluția este angajarea muncitorilor asiatici, cu sprijinul echipei International Work Finder. 

Noi te ajutăm să găsești angajații potriviți pe termen lung

Deviza după care ne ghidăm în toate acțiunile pe care le desfășurăm este „Omul potrivit, la locul potrivit” – cu alte cuvinte, ne sprijinim întotdeauna clienții să găsească angajații potriviți nevoilor business-urilor lor. Muncitorii asiatici răspund tuturor acestor nevoi și așteptări, având calitățile profesionale necesare pentru numeroase industrii din România: agricultură, construcții, HoReCa, producție, transporturi și multe altele. Cu siguranță că una dintre cele mai importante calități profesionale este respectul pentru muncă și pentru lucrul bine făcut, pe care sistemul asiatic îl insuflă oamenilor încă de la vârste fragede. Astfel, angajații asiatici sunt dispuși să lucreze și peste program, considerând că așa aduc un plus de valoare companiei.

Apelând la serviciile noastre, nu doar că vei avea în firma ta angajați harnici, responsabili și bine pregătiți, ci vei și beneficia de garanția că aceștia vor lucra pe termen lung, perioada contractuală fiind de minimum 2 ani. Totodată, prin organizarea atelierelor de integrare culturală, ne propunem să facilităm acomodarea asiaticilor cu modelul cultural român. Ba mai mult, dacă aceștia nu reușesc, chiar și așa, să se acomodeze în țara noastră, noi îi înlocuim cu alți angajați asiatici, în baza garanției de care vei beneficia în urma semnării contractului. 

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să ne contactaţi la adresa de e-mail contact@work-finder.eu sau la numărul de telefon 0741 100 179

***

Despre International Work Finder

International Work Finder rezolvă nevoia de forță de muncă necalificată și calificată cu care România se confruntă în urma exodului angajaților din ultimii ani. Echipa noastră este formată din profesioniști cu o bogată experiență în identificarea omului potrivit la locul potrivit. În acest context, International Work Finder reprezintă o oportunitate pentru toate acele companii care își doresc angajați loiali, educați într-un sistem care respectă omul și meseria sa – sistemul de educație asiatic. Recrutăm resurse umane din Nepal, India, Vietnam, Sri Lanka și alte piețe emergente.

 

Sidebar:
Suna