Skip to main content

Meseria de frizer a fost dintotdeauna un loc de muncă stabil. Este cunoscut faptul că 75%  dintre bărbați merg cel puțin o dată pe lună într-un salon, ceea ce înseamnă că o astfel de afacere este mai mult decât avantajoasă și bănoasă. Totuși, pentru a avea succes este nevoie de frizeri pricepuți, responsabili și de persoane care dobândesc anumite abilități.

1. Profesia de frizer – aptitudinile frizerului 

Blog - 1. Profesia de frizer - aptitudinile frizerului
Profesia de frizer implică abilități și aptitudini specifice pentru a avea succes în acest domeniu. Iată câteva dintre acestea:

  • Profesionalism – chiar și domnii au devenit din ce în ce mai pretențioși atunci când vine vorba despre propria frizură, ceea ce înseamnă că vor căuta persoane profesioniste care să se ocupe de look-ul lor. Este nevoie ca un frizer să facă un curs de certificare, să cunoască diferite tehnici de tuns și coafat, să recunoască probleme ale scalpului și să rămână la curent cu tot ce este nou în domeniu. 
  • Abilități de socializare – fiind o profesie în care interacțiunea cu clienții este constantă, abilitățile bune de comunicare și o atitudine amabilă sunt necesare. Frizerii trebuie să fie capabili să asculte cu atenție cerințele clienților, să ofere sfaturi profesionale și să se asigure că înțeleg pe deplin clienții în legătură cu rezultatul final dorit.
  • Managementul timpului – în anumite momente, un frizer poate fi supus unui program aglomerat, ceea ce poate înseamna că trebuie să gestioneze mai mulți clienți în același timp. Capacitatea de a lucra eficient și de a-și păstra calmul sub presiune este crucială.
  • Atenție la detalii – în profesia de frizer atenția la detalii este esențială. Fiecare mișcare și fiecare tăietură trebuie să fie precise și să respecte cerințele clienților.
  • Cunoașterea limbilor străine – nu se știe niciodată cine îți va trece pragul, așa că este necesar ca un frizer să știe câteva limbi străine. 

 

 2. Principalele activități și responsabilități ale unui frizer 

Blog - 2. Principalele activități și responsabilități ale unui frizer

Un frizer are mai multe responsabilități și trebuie să îndeplinească anumite activități:

  • Consultarea și consilierea clienților – este un pas esențial pentru a înțelege dorințele și preferințele acestora. Ei ascultă cu atenție cerințele clienților și le oferă sfaturi și sugestii pentru a obține rezultatele dorite. Pe lângă serviciile de coafură, frizerii oferă sfaturi clienților despre îngrijirea și întreținerea părului acasă. De asemenea, pot recomanda produse și tehnici specifice pentru a menține sănătatea și frumusețea părului în timp.
  • Tunsul părului și a bărbii – una dintre principalele activități și responsabilități ale unui frizer este să taie și să tundă părul clienților. Aceasta implică utilizarea diferitelor tehnici de tăiere pentru a crea tunsori precise și stiluri adaptate nevoilor și preferințelor individuale ale clienților.
  • Vopsirea și decolorarea părului – frizerii pot avea și responsabilitatea de a vopsi sau decolora părul clienților. Acest lucru presupune identificarea nuanțelor potrivite, aplicarea de vopsea sau de decolorant și asigurarea unui rezultat uniform și satisfăcător.
  • Menținerea curățeniei și igienei – frizerii sunt responsabili de menținerea curățeniei și igienei în salonul lor. De exemplu, implică curățarea și sterilizarea instrumentelor de lucru, menținerea unui mediu de curat și organizat și respectarea regulilor de igienă și siguranță.
  • Gestionarea programărilor – frizerii trebuie să gestioneze programările clienților și să asigure un serviciu prompt și de calitate. Ei construiesc și mențin relații bune cu clienții, oferindu-le o experiență plăcută și satisfăcătoare.

 

Din păcate, din ce în ce mai puține persoane prezintă astăzi interes pentru a începe o carieră ca frizer, chiar dacă cererea este mare și sunt multe posturi disponibile. Tocmai de aceea, antreprenorii trebuie să găsească soluții pentru ca business-ul lor să supraviețuiască. Una dintre acestea reprezintă recrutarea de personal străin.  

 

Frizeria și, în general, industria de beauty se numără printre acele domenii de muncă pentru personalul asiatic, în care muncitori străini pot excela. De exemplu, o agenție de recrutare așa cum este Work-Finder, pune la dispoziția clienților serviciul de leasing de personal pentru perioadele mai aglomerate din an sau pentru orice perioadă este necesar, pentru a duce sarcinile la bun sfârșit. Muncitorii asiatici sunt persoane calificate, proactive, serioase și foarte harnice. Orice antreprenor va fi norocos să aibă astfel de angajați. 

 

Așadar, meseria de frizer poate aduce un profit garantat oricărui antreprenor, însă calitatea angajaților este cea care va face diferența dintre un business de succes și unul mediocru. 

 

Sursă foto: Unsplash.com

Completează-ți echipa cu muncitori din Asia. Contactează-ne!

Contactează-ne