Skip to main content

Mulți oameni au vieți agitate și ocupate. De aceea, mulți dintre ei se văd nevoiți să apeleze la o menajeră, deoarece le permite să economisească timp prețios pe care altfel l-ar petrece în curățarea și întreținerea casei. Acest timp câștigat poate fi folosit pentru a se concentra pe alte aspecte ale vieții lor, cum ar fi cariera, familia sau activitățile recreative. De asemenea, în HoReCa acest loc de muncă este indispensabil pentru a oferi servicii de calitate. Totuși, care sunt atribuțiile unei menajere și de unde știi că alegi persoana potrivită? 

 

1. Atribuțiile unei menajere – ce trebuie să faci când ai acest job

Înainte de a începe un astfel de job, prima întrebare pe care orice persoană trebuie să și-o pună este: ce trebuie să faci ca menajeră? În acest fel, așteptările angajatorului și ale personalului vor fi aceleași și nu vor exista probleme în comunicare. 

 

Iată care pot fi sarcinile unei menajere:

 

Curățenie generală: una dintre principalele responsabilități ale unei menajere este întreținerea casei. Acest lucru include aspirarea, spălarea podelelor, curățarea prafului și a suprafețelor, precum și curățarea și igienizarea băilor și a bucătăriei.

 

Spălatul și călcatul hainelor: menajera se ocupă și de spălarea hainelor, sortarea lor și călcatul acestora. Ea trebuie să aibă grijă ca hainele să fie curate și bine întreținute.

 

Organizarea spațiului: organizarea și aranjarea mobilierului și a obiectelor din casă sunt, de asemenea, parte a munci sale. Menajera trebuie să se asigure că totul este pus în ordine și că spațiul este funcțional și plăcut.

 

Gestionarea proviziilor și a cumpărăturilor: uneori, menajera poate fi responsabilă pentru achiziționarea alimentelor și a altor provizii necesare pentru gospodărie. Ea trebuie să facă cumpărături eficiente și să gestioneze bugetul alocat acestora.

 

De asemenea, menajera trebuie să respecte întotdeauna confidențialitatea familiei la care lucrează. Acest lucru înseamnă să nu divulge informații personale sau să discute despre problemele familiei cu alți oameni. Acest lucru reprezintă responsabilitățile unei menajere din punct de vedere etic. 

Blog - 1. ce face o menajera - pat, lenjerie, menajera

Aptitudini necesare pentru o menajeră:

Curățenie: menajera trebuie să fie atentă la detalii și să se asigure că fiecare colțișor al casei este curat și bine întreținut.

Organizare: abilitatea de a organiza spațiul și de a menține lucrurile în ordine este esențială.

Comunicare: uneori, menajera trebuie să interacționeze cu membrii familiei, iar în cazul în care lucrează în HoReCa cu alți angajați sau clienți, deci abilitățile de comunicare sunt importante.

Flexibilitate: menajera trebuie să fie flexibilă în program și să poată gestiona sarcini variate.

2. Meseria de menajeră – avantaje și dezavantaje pentru ambele părți

Ca în orice domeniu, există cu siguranță plusuri și minusuri. Iată câteva dintre avantajele meseriei de menajeră:

Experiența este opțională: nu este necesară experiență anterioară pentru a obține un job de menajeră, ci doar să ai aptitudinile potrivite.

Program flexibil: lucrând ca menajeră, puteți beneficia de un program de lucru flexibil.

Salariu atractiv: salariul pentru menajere poate varia, dar poate fi atractiv.

Oportunități de avansare: prin perfecționarea abilităților, se poate trece la poziții superioare, cum ar fi șef de personal.

Colaborare în echipă: dacă lucrezi într-un mediu mai mare, vei avea șansa de a interacționa cu alte persoane, ceea ce poate face munca mai eficientă și mai socială.

 

Dezavantajele meseriei de menajeră:

Lucru în Weekenduri: în industria ospitalității și în gospodării, se pot căuta menajere care să lucreze și în zilele de weekend.

Situații stresante: dacă lucrezi pentru o firmă care oferă servicii de curățenie la diverse locații, trebuie să te pregătești pentru interacțiuni variate cu clienții. Stabilirea clară a responsabilităților de la început este importantă.

 

O menajeră poate să lucreze atât în sistem privat, cât și în HoReCa. Ambele situații sunt des întâlnite în România, în special în sezoanele de vârf ale anului. În acest domeniu, există o mulțime de oportunități de angajare, multe locuri de muncă fiind vacante din cauza lipsei de candidați.

Acesta este minusul major cu care se confruntă mulți dintre angajatori. O variantă bună pentru cei care au nevoie de personal pentru o perioadă limitată de timp rămâne aceea de a apela la un leasing de personal. Serviciile se numără printre cele mai populare domenii de muncă pentru personalul asiatic, în special în țara noastră. Atunci când companiile nu fac față cererii mari, apelează la recrutarea muncitorilor din Nepal, recrutarea muncitorilor din Sri Lanka, Filipine și nu numai. În acest fel, antreprenorii au siguranța că serviciile și business-ul lor nu au întrerupere și sunt în continuă dezvoltare. În plus, muncitorii asiatici sunt persoane calificate, în special în acest domeniu, profesioniste și serioase. 

 

Așadar, meseria de menajeră este în continuă căutare, ceea ce înseamnă că există o mulțime de oportunități de angajare, atât în sistem privat cât și în industria HoReCa. Forța de muncă asiatică reprezintă o oportunitate excelentă pentru antreprenorii care își doresc personal serios și eficient în îndeplinirea sarcinilor zilnice. 

 

Sursă foto: Freepik.com 

Recrutează muncitori din Asia pentru afacerea ta. Contactează-ne!

Contactează-ne