Skip to main content

În lumea de azi a afacerilor, noțiunile de migrație și imigrație au devenit, deja, o obișnuință: cetățenii români pleacă la muncă în străinătate, în timp ce muncitorii străini vin în România ca să se angajeze. Astfel, procesul de angajare a devenit mult mai flexibil: poți angaja muncitori calificați și necalificați de oriunde din lume, inclusiv din țările asiatice, fiindcă cel mai important este să angajezi omul potrivit, chiar dacă nu se află în România, încă!

Dar, pentru a respecta legislația în vigoare, este esențial să ai în vedere drepturile de care beneficiază cetățenii străini. La fel ca în cazul angajaților români, străinii au dreptul la servicii medicale prin intermediul asigurării de sănătate. De aceea, din articolul următor vei descoperi informații esențiale despre acest subiect.

 

1. Asigurarea medicală: un factor esențial pentru cetățenii străini 

Atunci când muncitorii asiatici sau alți cetățeni străini vor să lucreze în România, aceștia beneficiază de aceleași drepturi precum cetățenii români. Drepturile lor trebuie respectate, iar legislația în vigoare veghează asupra respectării unor proceduri obligatorii atunci când vor să muncească în România și să locuiască în țară, indiferent de perioada de timp. 

Pentru a obține o viză în scop profesional, ca să se angajeze pe teritoriul României, cetățeanul străin trebuie să încheie o asigurare medicală. Dacă nu dispune de Cardul european de sănătate (în cazul în care provine din state nemembre ale Spațiului Economic European sau din Uniunea Europeană) sau de o asigurare internațională de sănătate, cetățeanul străin poate încheia o asigurare de sănătate pe teritoriul României. Însă, un aspect care nu trebuie trecut cu vederea este acela că valabilitatea poliței trebuie să se încadreze în perioada legală de ședere a cetățeanului străin.

 

Ce trebuie să știi este că, un cetățean străin beneficiază de aceleași drepturi precum cetățenii români. Tocmai din această cauză, după ce obține permisul de ședere, cetățeanul străin trebuie să se asigure și să achite contribuția către Fondul de asigurări de sănătate, așa cum este prevăzut și în legislație, conform Legii nr.95/2006.

Însă, cu ajutorul unei agenții de recrutare, procesul devine mai ușor atât pentru angajat, cât și pentru tine, ca angajator. De exemplu, pe baza unei împuterniciri, agenția se poate ocupa de depunerea avizelor de muncă, dar și de obținerea permiselor de reședință și a vizelor de muncă. Iar prin serviciile conexe de recrutare a personalului din Asia, beneficiezi de consultanță legislativă privind imigrarea și dreptul muncii. Printr-un partener de încredere, te asiguri că angajații asiatici sunt mereu în siguranță, iar compania ta respectă toate normele prevăzute în legislație!

 

2. Asigurarea de sănătate: dreptul la îngrijiri medicale pentru cetățenii străini

Asigurarea de sănătate

Pentru creșterea productivității muncii în cadrul companiei tale, angajații tăi trebuie să aibă o stare bună de sănătate, altminteri nu vor reuși să-și desfășoare munca într-un mod eficient! De aceea, încheierea unei polițe de sănătate este esențială atunci când angajezi personal din Asia.

Pentru angajații străini, asigurarea medicală acoperă aspecte esențiale, cum ar fi:

  • transportul cu ambulanța la urgență;
  • consultație;
  • diagnosticare;
  • investigații medicale;
  • tratamente dentare în caz de accident;
  • intervenție chirurgicală;
  • spitalizare.

 

Astfel, chiar dacă optezi pentru leasing de personal, care presupune angajarea pentru o perioadă scurtă de timp, asigurarea medicală este importantă pentru a acoperi problemele medicale ce pot apărea oricând. Chiar dacă angajatul este apt din punct de vedere medical, pot apărea oricând accidente în urma cărora să aibă nevoie de asistență medicală.

În plus, nu uita că una dintre responsabilitățile tale este să asiguri condiții de siguranță și de protejare a sănătății angajaților la locul de muncă, indiferent dacă ai angajați români sau străini. În felul acesta, angajații beneficiază de asigurări de sănătate, iar situațiile periculoase pot fi evitate. În caz de accident, angajații tăi vor putea trece mai ușor peste momentele neplăcute.

 

În concluzie, o afacere de succes se construiește cu ajutorul angajaților tăi, în care ai încredere că își desfășoară munca în mod responsabil. Astfel, sănătatea angajaților trebuie protejată prin intermediul asigurării medicale, lucru care se va reflecta în sănătatea afacerii tale!

Sursa foto: Shutterstock.com

Work Finder te ajută să găsești muncitori potriviți pentru afacerea ta. Contactează-ne!

Contactează-ne